Цьогоріч Atlas Weekend відвідала рекордна кількість людей

Цьогоріч Atlas Weekend відвідала рекордна кількість людей

Цьогоріч Atlas Weekend відвідала рекордна кількість людей
. facebook.com/atlasweekend

Рахункова система ВДНГ зафіксувала понад 600 тисяч відвідувань території фестивалю "Atlas Weekend 2021", який тривав з 5 до 11 липня. Організатори заходу зазначають, що це абсолютний рекорд – повідомляє преслужба Київської міської ради.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський наголосив, що такі цифри свідчать про те, що люди втомилися від постійних карантиннх обмежень та відсутності фестивалів і концертів.

"Попри те, що виступи більшості закордонних артистів перенесли на 2022 рік, цьогорічне локальне музичне свято було не менш насиченим. Відвідувачів чекало шість сцен, де музиканти виступали в різних музичних жанрах. Окрім того, для киян та гостей міста зробили вільний вхід 5 та 6 липня", – зазначив Валентин Мондриївський.

Також стало відомо, що ще до початку Atlas Weekend 2021 представники трьох найбільших світових видавництв (Universal Music Publishing Group, Sony/ATV Publishing і Warner music) направили організаторам фестивалю офіційні листи із забороною на виконання музики з їх каталогів.

Що відомо

  • Найбільший музичний фестиваль Східної Європи Atlas Weekend проходиться з 5 по 11 липня у виставковому центрі ВДНГ просто неба. У програмі заплановані виступи понад 250 артистів, серед яких не лише Валерій Меладзе, а й культовий Fatboy Slim, багатьма поціновувані "Океан Ельзи", "Друга Рука", ONUKA, "ДахаБраха", Джамала, Тіна Кароль, Вєрка Сердючка, а також провокаційні Shortparis та Tommy Cash.
  • Виступ Валерія Меладзе на Атласі спричинив скандал. Напередодні відкриття фесту ряд громадських організацій закликав скасувати його концерт, а також виступи інших російських музикантів. Організатори Аталсу не відповіли і не змінили свої плани.
  • Раніше Атлас пояснив, що запросив Валерія Меладзе на прохання відвідувачів фестивалю: "Він дуже популярний в Україні виконавець. Він часто виступає в українських містах. Він завжди збирає повні зали, а квитки на його концерти розкуповують задовго до виступу. Наша команда завжди ретельно перевіряє артистів, яких запрошує на фестиваль. Ми б ніколи не покликали того, хто підтримує окупацію Криму і / або Донбасу, а також того, хто підтримує політику Кремля щодо України".
  • Публічно Меладзе ніколи не коментував анексію Криму чи війну на сході України. Він навіть не був помічений з концертами на півострові, однак виступив 28 травня разом з Вірою Брежнєвою, Григорієм Лепсом і Emin в Білорусі. Концерт проходив під егідою старшого сина Олександра Лукашенко – Віктора.

На початок