Найбільша авіакомпанія Європи перейде на гендерно нейтральні вітання у літаках

Найбільша авіакомпанія Європи перейде на гендерно нейтральні вітання у літаках

Найбільша авіакомпанія Європи перейде на гендерно нейтральні вітання у літаках
. Фото: AP

Національний авіаперевізник Німеччини та найбільша авіакомпанія Європи Lufthansa заявила, що припинить використовувати вислів "пані та панове" як привітання на борту та перейде на гендерно нейтральні альтернативи.

Як пише The Local, представник німецької авіакомпанії сказав, що цей крок спрямований на те, щоб всі пасажири на борту відчували себе бажаними гостями, зокрема ті, хто не ідентифікує себе як чоловік або жінка.

"Екіпажам пропонується обрати привітання, яке включає всіх пасажирів", — сказав він, додавши, що замість цього будуть використовуватися слова "дорогі гості" або просте "доброго ранку/доброго вечір".

Реалізація нової політики буде здійснюватися поступово і пошириться на німецьку авіакомпанію Lufthansa, а також на швейцарські, австрійські та брюссельські філії групи. Компанія заявила, що відповідає на "дискусію, яка по праву ведеться в суспільстві" про небінарну гендерну ідентичність та бажання "цінувати всіх гостей на борту". Таким чином, Німеччина приєдналася до міжнародних дебатів про інклюзивнішу мову, аби врахувати різну гендерну ідентичність і мультикультурніше суспільство.

Раніше великі міста Німеччини, зокрема Берлін, Мюнхен і Гамбург, заявили, що їхні транспортні мережі перестануть використовувати слово "Schwarzfahren (чорна їзда)" для опису подорожі без квитка у відповідь на скарги, що це слово має расистський відтінок.

Що відомо

  • Влада американського штату Каліфорнія ухвалила рішення щодо ув'язнених трансгендерів. Їх розміщуватимуть у чоловічих чи жіночих в'язницях на підставі гендерної ідентичності, а не статі, встановленої під час народження.
  • Співробітники японської авіакомпанії Japan Airlines припинять звертатися до пасажирів "пані та панове" та замінять цей вислів гендерно-нейтральним аналогом.
  • Посвідчення особи громадян Нідерландів у майбутньому не міститимуть позначення статі через "неважливість" цієї інформації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок