У Чернігові хочуть відкрити ще два додаткові пункти масової вакцинації

У Чернігові хочуть відкрити ще два додаткові пункти масової вакцинації

Оновлено
У Чернігові хочуть відкрити ще два додаткові пункти масової вакцинації
. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігові хочуть відкрити ще два додаткові пункти масової вакцинації. Таким чином у місті буде вже п'ять пунктів (разом з тими трьома, що вже є: будівля Деснянської райради, ЦУМ, Голлівуд, ред.). Таке доручення дав міський голова Владислав Атрошенко на розширеній нараді у міськраді 13 липня.

На його думку, щоб була ефективність, то потрібно вийти на цифру до 2 тисяч вакцинацій в день. Щоб це забезпечити, треба збільшити кількість пунктів масової вакцинації хоча б до п'яти. Зокрема, пропонують розмістити нові пункти в таких місцях як обласний молодіжний центр, спортзали в школах.

Генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар повідомив, що у Чернігові протягом вихідних вакцинувались 2760 людей, з них 375 — жителі Києва. Загалом, станом на сьогодні першою дозою щепилися 19 975 містян, другою дозою (тобто повністю, – ред.) — 9730, що складає 4,2%.

Він додав, що у середу, 14 липня, в тестовому режимі планують відкрити пункт масової вакцинації в ЦУМі, який буде працювати з 16 до 19 години.

«Спробуємо дізнатися, чи це буде затребувано саме в будні дні та саме в такий час. Якщо завтра буде активність, то ми готові вже кожного дня проводити масові вакцинації», — сказав Кухар.

Як повідомила директорка школи №35, яка розташована в мікрорайоні Масани, Наталія Іваницька, на базі закладу з п'ятниці, 16 липня, запрацює пункт масової вакцинації. Щепитимуть вакциною Pfizer.

Графік роботи пункту:

16 липня (п’ятниця) з 15:00 до 19:00; 17 липня (субота) з 09:00 до 15:00; 18 липня (неділя) з 15:00 до 19:00; 19 липня (понеділок) з 16:00 до 19:00.

При собі мати паспорт та медичну маску. Запрошуються всі бажаючі віком від 18 років.

Читайте також:

Чернігів став першим містом в Україні, де щепили вакциною Pfizer у пунктах масової вакцинації

На початок