У Полтаві запрацював мотопатруль

У Полтаві запрацював мотопатруль

У Полтаві запрацював мотопатруль
. Суспільне Полтава

Полтавські поліцейські почали патрулювати обласний центр на мотоциклах. Перший екіпаж мотопатруля заступив на 12-годинну зміну, повідомили в обласному управлінні патрульної поліції.

Мотопатруль у Полтаві запрацював 12 липня. У складі першого екіпажу – двоє правоохоронців на мотоциклах. Як розповів заступник командира батальйону патрульної поліції Полтавщини Володимир Кущій, цей екіпаж нині патрулює вулиці та має реагувати на порушення правил дорожнього руху. За необхідності поліцейських викликатимуть на місце аварії.

"Дивимось місто, дивимось реакцію водіїв, цікаво водії так поглядають, фотографують, потрібно, щоб люди трішки звикли. Ми проходили навчання, тобто, я уже знаю, як, що, коли. Знаю, що це за техніка, бо така техніка у нас була на навчаннях. У нас така техніка, яка може швидше доїхати, аніж швидка допомога, аніж патруль на автомобілі", –говорить поліцейський Ігор Дрібний.

У Полтаві запрацював мотопатруль
У складі першого екіпажу – двоє правоохоронців на мотоциклах. Суспільне Полтава

"Патрульні на мотоциклах більш мобільні та швидші, а головне – можуть пересуватися через затори. Саме це робить їх ефективнішими під час оформлення дорожньо-транспортних пригод, де виникають значні ускладнення руху, або під час затримання правопорушника, який намагається втекти дворами", – каже речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

Загалом підготували для патрулювання на мотоциклах десятеро поліцейських. Нині в управлінні патрульної поліції Полтавщини є чотири мотоцикли.

Нагадаємо, маневри на мотоциклах патрульні відпрацьовували на полтавському картодромі.

На початок