У двох штатах США через спеку померли близько 200 людей

У двох штатах США через спеку померли близько 200 людей

У двох штатах США через спеку померли близько 200 людей
. BBC

У США через рекордну спеку, яка минулого тижня вразила північно-західну частину країни, померли близько 200 осіб. Органи охорони здоров'я повідомляють про 116 смертей у штаті Орегон та 78 у штаті Вашингтон.

Як повідомляє The Guardian, особливо "вражаючими" є показники у штаті Вашингтон, позаяк з середини червня до кінця серпня 2020 року у регіоні зафіксували сім смертей, пов’язаних із спекою. Водночас у період з 2015 по 2020 рік у штаті було лише 39 подібних смертей.

"Це величезний стрибок у смертності через спеку. Трагічно і те, що багато людей не думали побачити подібне (таку спеку — ред.) у помірному кліматі", — заявив головний санітарний лікар штату Вашингтон Скотт Ліндквіст.

Читайте також: Безпечного місця немає. Вчені закликали світ готуватися до екстремальної погоди

За його словами, високі температури є свідченням зміни клімату: "Ми бачимо докази цього з драматичними погодними явищами, великими повенями, історичними лісовими пожежами тощо".

Як повідомляє AP, ще більше смертей зафіксували у штаті Орегон — зокрема людям не вистачало кондиціонерів або вентиляторів, через що вони ставали жертвами спеки. Загалом від наслідків високої температури загинули 116 людей. Наймолодшій жертві було 37 років, а найстаршій — 97.

Читайте також: Спека +46 за Цельсієм. Літо в США та Канаді побило температурні рекорди

Вказується, що у сусідній Канаді внаслідок спеки й лісових пожеж у Британській Колумбії померли близько 500 людей. Температура сягнула рекордних 46 градусів, побивши всі попередні показники.

Західне узбережжя США також опинилося в зоні рекордної літньої спеки. В найбільшому місті штату Орегон Портленді був зареєстрований температурний рекорд у 44,4 градуса за Цельсієм, а надзвичайна спека спостерігається також у штатах Каліфорнія, Невада та Вашингтон.

Читайте також: У Лапландії зафіксували найвищу температуру за понад сто років. Що відбувається у світі

Зазвичай штати Орегон та Вашингтон мають помірний температурний режим, і більшість будинків не обладнані системами кондиціонування. Синоптики називають причиною аномально високих температур на тихоокеанському узбережжі Америки зону високого атмосферного тиску, яка вкрила регіон.

Що відомо

  • У Канаді в провінції Британська Колумбія вирують пожежі. У результаті поширення вогню влада евакуювала сотні людей. Для боротьби з пожежами залучили гелікоптери та важку техніку. У результаті спеки загинули десятки людей.
  • Раніше повідомлялося, що температура повітря в окремих регіонах США та Канади сягнула рекордних показників.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок