Декана Льотної академії підозрюють у хабарництві. Суд досліджував докази

Декана Льотної академії підозрюють у хабарництві. Суд досліджував докази

Декана Льотної академії підозрюють у хабарництві. Суд досліджував докази
. Суспільне: Кропивницький

Докази отримання хабара деканом Льотної академії досліджували у Кропивницькому. Судове засідання відбулося у Кіровському районному суді.

Під час засідання суду прокурор Юрій Стах включив аудіозаписи розмови однієї зі студенток Льотної академії з керівництвом закладу. Юрій Стах говорить, що події відбувались у лютому. Студентка звернулася до декана Льотної академії Валерія Шульгіна, який запросив гроші за допуск до практичних польотів.

Запис розмови: "У мене питання, це потрібно все відразу? – Ні. – Тобто, можна розділити на частини? І у мене ще питання, це потрібно у валюті, чи потрібно перевести по курсу? – Ага, добре, щоб не було зайвих проблем. – У мене є час десь до кінця тижня? Поки батьки приїдуть. І щоб я точно знала, що за мною буде місце?"

Прокурор Юрій Стах розповів, що передали першу частину хабара у розмірі 5 тисяч доларів.

Підозрюваний Валерій Шульгін підозру у хабарництві заперечує, озвучити свою позицію відмовився. Наступне судове засідання відбудеться 28 липня.

Що відомо

Декана затримали 22 лютого. "Він вимагав з студента 11 500 доларів за допуск до практичних польотів, який є безкоштовним", – сказала речниця обласного управління Служби Безпеки України Марина Яковенко.

На початок