У Житомирі невідомі розклеїли листівки із закликами вбивати представників ЛГБТ-спільноти

У Житомирі невідомі розклеїли листівки із закликами вбивати представників ЛГБТ-спільноти

Оновлено
У Житомирі невідомі розклеїли листівки із закликами вбивати представників ЛГБТ-спільноти
. Shutterstock

У центрі Житомира невідомі розклеїли листівки із закликами вбивати людей, які є представниками ЛГБТ-спільноти. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини звернулася з даного приводу до Національної поліції.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

У повідомленні йдеться про те, що в місті на опорах лінії електропередач невідомі розклеїли листівки гомофобного змісту із закликами до вчинення злочинів на грунті нетерпимості за ознаками сексуальної орієнтації.

Уповноважена з прав людини звернулася до керівництва Національної поліції України та житомирського міського голови щодо перевірки даного факту та внесення відомостей до ЄРДРЄдиний реєстр досудових розслідувань.

В управлінні Нацполіції області коментар щодо даної ситуації нададуть пізніше.

ОНОВЛЕНО на 15:30

Речниця обласного управління Нацполіції у коментарі Суспільному повідомила, що про розклеєні в місті листівки із закликами до вбивства правоохоронці дізналися із соціальних мереж. Наразі за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

"Після того, як повідомлення з'явилося в соціальних мережах, поліцейські зареєстрували його для перевірки , виїхали на місце, яке вказане у повідомленні. На місці таких агіток не було", – сказала Алла Ващенко.

Поліцейські вилучили записи з камер відеоспостереження за кілька діб. Наразі ці записи досліджують.

"Подія зареєстрована, відкрито кримінальне провадження, попередня кваліфікація стаття 300 Кримінального кодексу України, тобто пропагування культу насильства, жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації", – розповіла Алла Ващенко.

Крім того, працівники Нацполіції та міські комунальні служби перевірили інші публічні місця на наявність даних листівок, але станом на восьме липня о 15:30 таких листівок не знайшли.

На початок