Україна отримає надлишкові дози вакцини проти COVID-19 від кількох країн

Україна отримає надлишкові дози вакцини проти COVID-19 від кількох країн

Україна отримає надлишкові дози вакцини проти COVID-19 від кількох країн
. УНІАН

В ЄС очікують чергову хвилю пандемії наприкінці вересня – початку жовтня. Крім цього, кілька країн готові передати Україні надлишкові партії вакцин.

Як повідомив голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я Михайло Радуцький, наразі в ЄС не визнано кілька вакцин, які використовуються в Україні.

"Ми запропонували колегам автоматично визнавати сертифікати вакцинації, якщо вакцина пройшла прекваліфікацію ВООЗ. Зійшлись у тому, що потрібно прискорити процедуру взаємовизнання сертифікатів", — зазначив Радуцький.

Він розповів, що кілька країн (Данія, Польща, Естонія) готові передати Україні надлишкові партії вакцин, щоб країна могла збільшити темпи вакцинації.

"Очікуємо наступну хвилю наприкінці вересня. Домовились про обмін даними, удосконалення лабораторної діагностики, оновлення протоколів лікування, запровадження спільних карантинних обмежень під час нової хвилі коронавірусу", — повідомив Радуцький.

Що відомо

  • В Україні розпочався четвертий етап вакцинації від COVID-19. Під час нього щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.
  • ЮНІСЕФ очікує, що 20% населення України буде щеплено вакцинами, отриманими від глобальної ініціативи COVAX. Водночас у фонді закликали продовжити рутинну вакцинацію від інших хвороб.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок