Поетична збірка Сергія Жадана отримала премію Дерека Волкотта

Поетична збірка Сергія Жадана отримала премію Дерека Волкотта

Поетична збірка Сергія Жадана отримала премію Дерека Волкотта
.

Поетична збірка Сергія Жадана "Новий правопис" отримала премію Дерека Волкотта. Книга вийшла у видавництві "Lost Horse Press" у перекладі John Hennessy та Ostap Kin.

"Дякую перекладачам і видавцям – Волкотт для мене справді важливий автор, його ім'я наснажує і дозволяє далі бачити сенс у складанні рядків та римуванні слів. Спасибі, це велика честь", – написав Жадан на своїй сторінці у Фейсбук.

Літературна премія Дерека Волкотта – The Derek Walcott Prize for Poetry – це відзнака, що присуджується щорічно автору, який не є громадянином США за книжку, видану у минулому році.

Премія у розмірі 1000 доларів США вручається видавництвом Arrowsmith Press у партнерстві з Фестивалем Дерека Волкотта та Бостонським театром драматургів.

У короткому списку разом із Сергієм Жаданом було 19 претендентів.

Що відомо

  • Дерек Волкотт — карибський англомовний поет, драматург, письменник та художник.
  • У свої роботах Волкотт говорить про наслідки колоніалізму, а стиль поета пов'язаний із символізмом міфу та його впливом на культуру.
  • Поет відомий передовсім своїм твором "Омерос", який є адаптацією Іліади. Лауреат Нобелівської премії з літератури 1992 року, другий після Воле Шоїнки темношкірий лауреат.
На початок