Лучанин показав, який має вигляд цифровий паспорт вакцинації

Лучанин показав, який має вигляд цифровий паспорт вакцинації

Лучанин показав, який має вигляд цифровий паспорт вакцинації
. Суспільне Волинь

Волиняни долучилися до бета-тестування сертифікату вакцинації від COVID-19. Один із таких цифрових документів отримав лучанин Андрій Сірук. Як розповів Суспільному чоловік, нині має сертифікат в електронному варіанті, одна з копій – англійською.

Наразі лучанин тестує електронний імунний паспорт. Зі слів Андрія Сірука, пройшовши повний цикл вакцинації, легше подорожувати за кордон.

"Є країни, які не пускають, якщо людина не вакцинована. Є країни, які для вакцинованих мають спрощену процедуру: не потрібен тест і не потрібна самоізоляція", – каже чоловік.

Лучанин показав, як виглядає цифровий паспорт вакцинації
Суспільне Волинь

Долучився Андрій Сірук до тестування "імунного паспорта" через додаток "Дія". Говорить: обидва сертифікати, як внутрішній, так і зовнішній, доступні через QR-код.

"По зовнішньому паспорту – тут повна інформація англійською мовою з QR-кодом, з переліком вакцин, які були введені та коли остання була доза вакцини", – зазначив чоловік.

Лучанин показав, як виглядає цифровий паспорт вакцинації
Суспільне Волинь

Нині в Луцьку від коронавірусної хвороби щеплюють вакцинами AstraZeneca, Pfizer та CoronaVac, – говорить директорка Луцького центру первинної медичної допомоги № 2 Тетяна Трач.

"Вакцинуємо по дорожній карті: AstraZeneca друга доза і Pfizer 1-2 дози. Довакцинуємо медичних працівників, освіти, військових, працівників держструктур і організовані колективи. Населення повинно реєструватися в додатку Дія, тоді запрошуємо на вакцинацію, яка проводиться препаратом CoronaVac", – розповіла лікарка.

Загалом на Волині вакцинували 61 тисячу 984 людини, – повідомив телефоном заступник начальника обласного управління охорони здоров'я Валерій Руцький. Каже: систему видачі електронних сертифікатів вакцинації ще тестують.

Центри вакцинації є в Луцьку, Володимирі-Волинському, Ковелі та Нововолинську. Посадовець додав: нині фіксують невелику кількість охочих вакцинуватися.

Термін електронного сертифікату вакцинації від коронавірусної хвороби, як вказано в додатку "Дія", становить пів року.

Читайте також: "Як щеплені українці можуть отримати тестовий сертифікат вакцинації. Пояснює керівник проєкту "Дія"

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram Суспільного Волині.

На початок