Україна виходить з угоди СНД щодо захисту прав споживачів

Україна виходить з угоди СНД щодо захисту прав споживачів

Україна виходить з угоди СНД щодо захисту прав споживачів
. Прапори країн-учасниць СНД, фото: primeminister.kz

Україна виходить з угоди про основні напрями співробітництва держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав (СНД) у галузі захисту прав споживачів.

Відповідний закон 3 лютого оприлюднило видання "Голос України".

Закон, який Верховна Рада ухвалила 15 червня 2021 року, набуває чинності наступного дня після опублікування, тобто 4 липня. Як зазначалося у пояснювальній записці, проєкт закону розробили з метою приведення договірно-правової бази в рамках СНД у відповідність до сучасних реалій відносин.

"Вийти з Угоди про основні напрямки співпраці держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі захисту прав споживачів, укладеної 25 січня 2000 року в Москві та ратифікованої Законом України від 7 березня 2002 року", — йдеться у документі.

Що відомо

  • 23 червня 2021 року Кабінет міністрів денонсував угоду про співробітництво в галузі туризму. Також уряд заявив про намір не ставати учасником угоди про Раду з туризму держав.
  • У лютому президент Володимир Зеленський підписав указ про вихід України з міжнародних договорів щодо цивільної авіації та використання повітряного простору, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав.
  • У січні Україна вийшла з угоди СНД щодо охорони інтелектуальної власності.
  • 16 грудня 2020 року Кабмін погодив вихід України з низки договорів СНД, зокрема Гірничої хартії держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав, угоди про координацію міждержавних відносин держав – учасниць СНД в галузі використання атомної енергії в мирних цілях, про координацію міждержавних відносин в галузі електроенергетики, про основні принципи співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії, протоколу про внесення змін до Угоди про основні принципи співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії.
  • У листопаді 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон щодо виходу України з Договору про узгоджену монопольну політику між державами — членами СНД.
  • Рішення про вихід України з СНД було ухвалене у березні 2014 року. У 2019 році Україна остаточно завершила процедуру виходу з координаційних органів СНД.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок