На Дні білоруського мистецтва презентують антологію поетичної революції “БУМ-БАМ-ЛІТ"

На Дні білоруського мистецтва презентують антологію поетичної революції “БУМ-БАМ-ЛІТ"

На Дні білоруського мистецтва презентують антологію поетичної революції “БУМ-БАМ-ЛІТ"
. Олександр Грехов

11 липня у Києві відбудеться фестиваль "День білоруського мистецтва" у рамках міжнародного Тижня культурної солідарності з Білоруссю.

Програма фестивалю складається з літературних презентацій нових білорусько-українських видань, концерту білоруських артистів та візуальної експозиції. Організатори події — незалежна громадська ініціатива Free Belarus Center, видавництво "Люта справа" та Рада Білоруської культури.

Літературна сцена

Фестиваль розпочнеться з презентації антології білоруської поетичної революції "БУМ-БАМ-ЛІТ" за участі перекладачів. Також у рамках фестивалю відбудеться дві прем’єри: поетична збірка Сергія Прилуцького "Еврiдiка не озирається", яку читатиме автор та перекладачка Олена Степаненко, та презентація поетичного видання Уладзімєра Арлова "Все як раніше лише імена змінилися" в перекладі Олександра Ірванця.

Музична сцена

Музична програма складатиметься з трьох виступів білоруських артистів, які внаслідок політичних репресій переїхали до Києва.

Shuma — гурт, що поєднує етно, архаїчні білоруські наспіви та сучасні електронні жанри. Наступним гратиме дует білоруської співачки акторки та активістки Анастасії Шпаковської (Naka) з піаністом-віртуозом Костянтином Гарячим. Завершить фестиваль хуліганський, саркастичний і місцями абсурдний виступ гурту RSP (Разбітае Сэрца Пацана).

Мистецька сцена

Також на території фестивалю можна буде переглянути виставку "Білорусь, що прокинулась" — 25 репортажних фотографій з протестів серпня 2020-го, а також мініекспозицію найвпізнаванішого українського ілюстратора Олександра Грехова, присвячену подіям у Білорусі.

Куди йти

Фестиваль відбуватиметься 11 липняу Києві на території другого плацу Києво-Могилянської академії (вул. Волоська, 8). Початок о 17:00, вхід на подію — вільний.

На початок