Херсонщина на порозі нової хвилі коронавірусу - головний санітарний лікар області

Херсонщина на порозі нової хвилі коронавірусу - головний санітарний лікар області

Херсонщина на порозі нової хвилі коронавірусу - головний санітарний лікар області
. Суспільне Суми

За останні два тижні значно зросла кількість людей, які перетинають адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом. Водночас у Криму наразі швидко поширюється новий штам COVID-19 "Дельта", який невдовзі потрапить до Херсонської області.

Про це пише у Facebook головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич.

"Показники захворюваності на коронавірус за останні три тижні на території окупованого Криму швидко зростають. До того ж наразі там поширюється новий штам – індійський або "Дельта". Станом на 25 червня в окупованому Криму за офіційними даними на стаціонарному лікуванні перебувало 2 тисячі хворих на коронавірус, а на амбулаторному – одна тисяча. Із мого майже півторарічного досвіду боротьби з коронавірусом можу стверджувати, що стаціонарного лікування потребує 20% хворих, а решта – 80 відсотків - потребують амбулаторного лікування. Тобто, якщо дві тисячі в стаціонарі, легко підрахувати, що є ще 8 тисяч хворих, які лікуються вдома амбулаторно. Враховуючи те, що за останні два тижні значно зріс потік людей на КПВВ "Чонгар" та "Каланчак", зараз це до 4 тисяч людей на добу, відповідно дуже швидко штам COVID-19 "Дельта" може з’явитися на території Херсонської області. Відтак, ми на порозі нової хвилі COVID-19 і епіцентрами стануть Херсонська область, Донецька, Луганська і Харківська області", - пише Ромаскевич.

Медична галузь Херсонщини, пише головний санітарний лікар області, готується до цієї нової хвилі коронавірусу. Водночас він звертається до жителів області, не забувати про головні протиепідемічні правила: носіння маски, використання санітайзерів, дотримання дистанції.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

На початок