У Рівному на виклику напали на патрульного. Чоловіка затримали

У Рівному на виклику напали на патрульного. Чоловіка затримали

У Рівному на виклику напали на патрульного. Чоловіка затримали
. Суспільне Рівне

У Рівному під час конфлікту один із учасників завдав патрульному тілесних ушкоджень. Випадок стався у ніч проти середи, 30 червня. В управлінні патрульної поліції повідомили: все сталось під час виклику про бійку, самому поліцейському для вгамування нападника довелось застосувати сльозогінний газ.

Інцидент трапився у центрі міста на Соборній біля будинку №36. Як розповіла Суспільному речниця патрульної поліції області Оксана Юрченко, по 23-й годині у поліцію повідомили про бійку, тож туди направили екіпаж.

Зі слів речниці, на місці патрульний із напарницею побачили трьох чоловіків, які, ймовірно, були побиті. І додає: уже під час з'ясування обставин чоловіки почали провокувати конфлікт.

"Вони лаялись у бік поліцейських та поводились агресивно. Один із учасників, 28-річний чоловік, завдав патрульному кілька ударів, тож у відповідь довелось застосувати сльозогінний газ. Нападника вдалось затримати, на місце для допомоги прибули також інші екіпажі", – каже Оксана Юрченко.

Речниця зазначила, що поряд на будинку сам інцидент зафіксували камери спостереження, це відео вилучили.

Читайте також: На Рівненщині чоловік з вилами напав на поліцейського та проколов ногу

У Нацполіції області Суспільному зазначили, що за фактом умисного нанесення поліцейському ушкоджень при виконанні відкрили кримінальне провадження за ч. 2. ст. 345. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

"Наразі відомо, що під час нанесення одного із ударів патрульний зумів відвернутись, але кілька інших ударів нападник завдав у область грудної клітки та плеча. 28-річного жителя села Кунин затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу. Поліцейському медики надали необхідну допомогу та відпустили", – каже пресофіцерка поліції області Катерина Загурська.

Патрульний працює в поліції з 2018-го року. Також Суспільному в Нацполіції області уточнили: в 2021-му році зареєстровано 12 проваджень щодо завдання травм поліцейським під час виконання службових обов'язків. П’ять із них скерували із обвинувальним актом до суду, чотири ще розслідують, три з них закрили.

Суспільне готове озвучити позицію затриманого, якщо він чи його захисник виявлять таке бажання та вийдуть на зв'язок із редакцією у будь-який зручний спосіб.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок