"Не знайшли конструктив" — Василь Хома про звільнення з посади голови Сумської ОДА

"Не знайшли конструктив" — Василь Хома про звільнення з посади голови Сумської ОДА

Доповнено
"Не знайшли конструктив" — Василь Хома про звільнення з посади голови Сумської ОДА
. Суспільне суми

У Сумах 29 червня відбулася пресконференція Василя Хоми щодо звільнення його з посади голови Сумської облдержадміністрації. Він розповів, чому пішов з посади.

"Коли ти 80% часу витрачаєш на боротьбу і лише 20% на те, щоб щось робити – робити свою роботу – я вважаю, що такого не повинно бути. Я не хочу проїдати гроші, які платить мені держава. В мене була відверта розмова в Офісі. Я висловив свою точку зору і було прийняте обоюдне рішення президентом, яке я не обговорюю. Коли тобі два рази висловлюють недовіру і коли рішення обласної ради приймаються наполовину або зовсім не приймаються, це іде більше на шкоду територіальній громаді, ніж на користь. Напевно, це один із недоліків був в роботі, що не був знайдений конструктив, хоча він на початку й був, з обласною радою. А потім щось сталося. Як бабка пошептала", - сказав Хома.

Голова обласної ради Віктор Федорченко на прохання Суспільного відкоментувати слова Василя Хоми про відсутність конструктиву сказав, що йому, тобто Хомі , "ніхто не заважав шукати з радою конструктиву".

Суспільне розповідало, що 25 червня Дмитра Живицького призначили головою Сумської облдержадміністрації.

Що відомо

  • 23 листопада 2020 року головою Сумської обласної державної адміністрації призначили Василя Хому. У декларації за 2019 рік Василь Хома вказав 50 земельних ділянок, які перебувають у власності родини, коштовні годинники та зброю. Документ має 43 сторінки.
  • У травні на сесії Сумської облради 28 депутатів висловили недовіру Василю Хомі.
  • На сайті Сумської облради в кінці квітня опублікували проєкт рішення "Про висловлення недовіри голові Сумської обласної державної адміністрації Хомі В.В.". Ініціювала цей проєкт рішення – фракція ОПЗЖ. Тоді У коментарі Суспільному Василь Хома сказав, що такий проєкт – чийсь жарт.
На початок