У Здолбунові на Рівненщині презентували проєкт сміттєсортувального комплексу

У Здолбунові на Рівненщині презентували проєкт сміттєсортувального комплексу

У Здолбунові на Рівненщині презентували проєкт сміттєсортувального комплексу
. pixabay

У місті Здолбунів на Рівненщині презентували проєкт розміщення сміттєсортувального комплексу на місцевому полігоні. Захід організували публічний, тож усі охочі могли поставити питання як потенційному інвестору, так і очільнику громади. Останній переконаний: сортувальна станція позитивно вплине на екологію.

На думку очільника Здолбунова, нове підприємство має бути офіційно зареєстроване у місті і сплачувати податки до місцевого бюджету.

Сміття у Здолбунові
зліва представник інвестора, справа очільник Здолбунова. Суспільне Рівне

"Інтерес здолбунівської громади, щоб територія сьогоднішнього сміттєзвалища, щоб не було там в майбутньому шкідливих твердих побутових відходів, які впливають на атмосферне повітря, на екологію, на ґрунтові води. Щоби саме органіка при відборі була на сміттєзвалищі, а всі шкідливі відходи забиралися звідти і йшли на утилізацію", – каже Владислав Сухляк.

Експерт із інвестувань Валерій Порядочний, який презентував проєкт, пояснює: якщо сміття не сортувати – воно накопичується і стає шкідливим для екології.

"Воно займає дуже багато місця на території полігону, а ми пропонуємо його відбирати, відсортовувати і вивозити з цього району на підприємства, які працюють в інших регіонах – на заводи, паперові, скляні фабрики, ті, які працюють з вторинною сировиною", – розповів експерт з інвестувань Валерій Порядочний.

Із потенційною компанією-інвестором договір поки не уклали. Мер Здолбунова уточнив, що сортувальна лінія розрахована на одночасну роботу 16-ти працівників, а потужність переробки сортувальної лінії – 30 000 тонн сировини в рік.

Станом на тепер, за інформацією очільника громади, на сміттєзвалищі відсутні КПП, електропостачання, відеонагляд, ваговий комплекс, охорона, частково наявне огородження.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок