Націоналісти проти ОПЗЖ: поліція з'ясовує обставини сутички під судом у Харкові

Націоналісти проти ОПЗЖ: поліція з'ясовує обставини сутички під судом у Харкові

Націоналісти проти ОПЗЖ: поліція з'ясовує обставини сутички під судом у Харкові
. Андрій Лесик/Facebook

Одна людина звернулася до поліції після сутичок біля Дзержинського райсуду Харкова, де 23 червня слухалася справа за обвинуваченням депутата міськради Андрія Лесика.

Про це Суспільному повідомила речниця поліції Харківщини Олена Баранник.

За її словами, до поліції після конфлікту звернувся 41-річний чоловік.

"Повідомлення [про напад] зареєстровано в Єдиному обліку. Триває перевірка", — сказала Баранник.

Відео конфлікту між групою підтримки Лесика та його противниками опублікував представник "Нацкорпусу" Максим Жорін. У дописі в Telegram-каналі Жоріна зазначено, що проти Лесика та його оточення виступили "місцеві патріоти". На записі видно, як у бік прихильників ОПЗЖ через паркан суду летить піротехніка. Щоб запобігти бійці, поліція виставила кордон.

За словами Андрія Лесика, одній людині камінь потрапив у голову, сам він та інші нардепи від ОПЗЖ, які приїхали до суду, не травмувалися.

"Намагалися дестабілізувати ситуацію, зірвати засідання, але нічого особливого у них не вийшло, дякуючи поліції. Була напружена, нервова обстановка", — сказав Лесик Суспільному.

До поліції депутат міськради не звертався.

Справа Лесика, якого обвинувачують в опорі та побитті працівників СБУ у 2017 році, слухається понад три роки. 23 червня допитували Лесика і, як каже обвинувачений, мали переходити до фінальної стадії процесу. Однак, за словами Лесика, суд задовольнив клопотання прокурора щодо проведення слідчого експерименту у справі. Повний текст ухвали суд має підготувати 29 червня.

Що відомо

  • На Андрія Лесика, який виступає за дружбу з державою-агресором Російською Федерацією, неодноразово нападали представники націоналістичних сил. Одна з сутичок сталася на сесії Харківської міськради у лютому 2021 року.
  • Андрій Лесик також обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Предметом розгляду став репост у Facebook, яким він, на думку слідства, "здійснював заклики до зміни меж території держави".
На початок