Конференції, вистави та концерти. На Франківщині відбудеться форум Via Carpatia-2021

Конференції, вистави та концерти. На Франківщині відбудеться форум Via Carpatia-2021

Конференції, вистави та концерти. На Франківщині відбудеться форум Via Carpatia-2021
. Анна Ільченко

На Верховинщині 25 червня стартує форум Via Carpatia-2021. Як розповіла Суспільному Карпати заступниця голови Верховинської територіальної громади Марія Маківничук, на найближчі вихідні туристи зарезервували майже всі приватні садиби, готелі та туристичні комплекси на території.

Цьогоріч форум Via Carpatia-2021 Верховинщина організовує вчетверте. Головні локації будуть у Верховині та Криворівні.

"До мене телефонують мої знайомі, кажуть: "Підкажи, де можна знайти вільне місце, тому що все зайнято". Верховинці дуже чекають цього дійства", – каже Марія Маківничук.

Форум Via Carpatia-2021 складається з конференції, фестивалів, концертів, виставок, майстер-класів та інших заходів за участі українських та закордонних учасників.

Цьогорічна конференція пройде під назвою "Капітал свободи: 30 років культурної незалежності", на яку з’їдуться представники з усієї країни. Вона відбуватиметься 26-27 червня у Криворівні.

"Ми чекаємо на цікавих людей, які будуть дискутувати на теми, які перебувають на перетині культури і політики. Також відповідатимуть на питання щодо збереження культурної спадщини, становлення культурних інституцій, які вплинули на розбудову незалежності, самоусвідомлення України", – каже Марія Маківничук.

Завершать форум гурт "Go_A" та Франківський драмтеатр увечері 27 червня.

"Будуть і "Гайдамаки", які представлять свій новий альбом. Також виступатимуть "Мандри" і "КораЛЛі". Відкриття цього року – це проєкт Hutsul Planet. Своє мистецтво представить музикант-віртуоз Мирон Блощичак. Ми очікуємо і на Ростислава Держипільського, який під відкритим небом поставить дві вистави", – каже Марія Маківничук.

Як розповів Суспільному Карпати керівник Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський, актори зіграють драму-концерт "Вигнані з раю". Також глядачам покажуть "Гуцульське весілля".

"Гуцульське, автентичне весілля має бути з усіма обрядами. Не коли відбувається вінчання, а все, починаючи з того, як знайомляться парубок з дівчиною, як вони сватаються, плетуть вінок, деревце вдягають і, звичайно, вже далі вінчання, благословення і так далі. Тобто, це є така наша спроба відродження найдавніших традицій", – розповів Ростислав Держипільський.

Via Carpatia-2021 триватиме з 25 по 27 червня. Вхід на усі заходи та дійства форуму буде вільним.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок