Вакцинація колективів: як це було у рівненському університеті

Вакцинація колективів: як це було у рівненському університеті

Вакцинація колективів: як це було у рівненському університеті
. Суспільне Рівне

Понад двісті охочих отримали щеплення від ковіду у трьох центрах, які діяли цими вихідними на Рівненщини. Про це повідомила координаторка вакцинації Олена Гандзюк. За її словами, активність жителів краю зменшилася, ймовірно, через свята.

Через тиждень кількість центрів вакцинації хочуть збільшити до чотирьох. Також за наявності декількох десятків охочих колег можна покликати до себе мобільну бригаду. Такою можливістю скористались у Рівненському державному гуманітарному університеті.

Лабораторію для занять із фізики 22 червня перетворили на маніпуляційний кабінет. Тут медики мають вакцинувати від ковіду працівників РДГУ.

Вакцина Рівне
Суспільне Рівне

Це один з візитів мобільних бригад вакцинаторів до організованих робочих колективів.

Вакцина Рівне
Суспільне Рівне

"Ми повинні планувати цей виїзд. В нас є координатори з центрів громадського здоров'я, вони нам присилають кожного разу якийсь план дій, куди ми їдемо. Ми шукаємо координаторів на місцях, вони збирають нам кількість людей, ми беремо відповідну кількість доз. І щеплюємо відповідно до цього списку", – розповідає лікарка мобільної бригади Марія Барабаш.

Вакцина Рівне
Суспільне Рівне

Загалом на вакцинацію згодилися майже сорок освітян. Перед щепленням учасники надають інформацію про себе та свій стан. Лікарі додатково перевірять температуру та наявність ознак вірусних хвороб.

Присутнім колють вакцину Pfizer. Інформацію про освітян вносять до електронної бази. Після отримання другої дози вони зможуть звернутися до сімейних лікарів за міжнародним свідоцтвом про пройдений курс.

Вікторія Міщук викладає у музичному коледжі, який входить до структури РДГУ.

Вакцина Рівне
Суспільне Рівне

"Дуже задоволена такою можливістю швидкої вакцинації. Все пройшло чудово. Поруч колеги, які також підтримують ідею вакцинації. Тому ми тут всі гуртом подаємо приклад, можливо, тим, хто менше впевнений в такому кроці", – каже Вікторія Міщук.

Тим, хто отримав вакцину, радять пів години зачекати у коридорі. Якщо підніметься температура – їм відразу зможуть надати допомогу. А потому мобільна бригада переїде на нове місце.

Вакцина Рівне
Суспільне Рівне

"Сьогодні будемо щеплювати викладачів РДГУ, працівників бібліотеки і музею. Завтра будемо робити повторну дозу людям, які щепилися раніше. Ми можемо за день дві-три точки об'їжджати. То не обов'язково має бути 50 в одному закладі. Може бути і 50, і менше. Але в сукупності десь близько ста щеплень за день", – говорить медсестра мобільної бригади Іванна Пивоварчук.

Що відомо

  • На Рівненщині станом на 22 червня вакцинували проти коронавірусу понад 53 тисячі жителів області. Майже 10 тисяч із них отримали другу дозу. Про це повідомила кураторка процесу в області Олена Гандзюк.
  • За інформацією кураторки процесу, вакциною AstraZeneca/Covishield прищепили 17 099; AstraZeneca корейського виробництва – 16 030; Pfizer – 11 112; CoronaVac – 9043 особи (7866 – перша доза, 1177 – щепилися вдруге).

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок