На Запорізькій ТЕС для ремонту зупинили четвертий енергоблок

На Запорізькій ТЕС для ремонту зупинили четвертий енергоблок

На Запорізькій ТЕС для ремонту зупинили четвертий енергоблок
.

21 червня в м. Енергодар Запорізької обл. енергетики Запорізької ТЕС вивели в ремонт енергоблок №4.

Про це повідомляє ДТЕК Запорізька ТЕС.

Зупинка енергоблоку відбулася для усунення підвищеної вібрації 5-го підшипника турбогенератора. Над усуненням дефекту працює ремонтна бригада. За повідомленням Запорізької ТЕС, відключення блоку №4 не вплинуло на енергозабезпечення та водопостачання регіону та міста. Наразі ДТЕК Запорізька ТЕС працює енергоблоком №1, котрий віддає в енергосистему свої 250 МВт.

Що відомо

  • Теплова електрична станція ДТЕК Запорізька ТЕС входить до складу АТ «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО», яке володіє ліцензією на виробництво електричної та теплової енергії. Електростанція розташована на території Запорізької області в 140 км на південь від обласного центру м. Запоріжжя та у 3 км від м. Енергодар.
  • Перша черга електростанції складається з двох енергоблоків по 300 МВт та двох енергоблоків по 325 МВт. До складу другої черги електростанції входять два енергоблоки потужністю 800 МВт.
  • 6 грудня 2020 р. на Запорізькій ТЕС сталася аварійна зупинка енергоблоку №1 в результаті несправності запобіжного клапана котла. Спрацював технологічний захист енергоблоку, який зупинив обладнання. Це супроводжувалося викидом пари, яка підняла вугільний пил.
  • 6 лютого 2021 року через замикання на підстанції «Промінь» підприємства «Запоріжжяобленерго» спрацював технологічний захист на енергоблоках Запорізької теплової станції, що завадило подальшому розвитку аварії на ТЕС. Як слідство – відбулось відключення станції від мережі. Без енергопостачання залишились мешканці Енергодара, Дніпрорудного та навколишніх сіл.
На початок