Через аварію на ТЕС в Енергодарі кілька населених пунктів залишилися без світла

Через аварію на ТЕС в Енергодарі кілька населених пунктів залишилися без світла

Через аварію на ТЕС в Енергодарі кілька населених пунктів залишилися без світла
.

Міста Енергодар і Дніпрорудне залишились без енергопостачання через аварію на Запорізькій тепловій електростанції. Також аварія сталася на Курахівській ТЕС у Донецькій області.

Про це повідомляє видання Рост.Info. Причиною аварії називають пошкодження поверхні нагріву котлоагрегату. В наслідок аварії без електропостачання залишилися одразу всі підстанції. Енергетики одразу ж розпочали усунення технологічного порушення.

Підстанції «Луч» та «Водозабір» поновили роботу за півгодини. Підстанцію «Райдуга» запустили пізніше. Для цього довелося робити аварійне перепіключення підстанції, - повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов. "Як повідомила нам ЗаТЕС ДТЕК, в 19.30 відключився трансформатор АТ-2 з групою АТ-1,2 дифзахистом. «Вибило» блок №2, потім блок №3 - від втрати власних потреб. Причина відключення блока №4 ще з’ясовується,"- зазначив Дмитро Орлов.

Для того аби збалансувати систему ДТЕК достроково виведений з ремонту енергоблок № 10 Криворізької ТЕС. Крім того, по команді НЕК Укренерго, оперативно були включені в мережу енергоблоки № 9 і 12 Бурштинської ТЕС і № 7 Добротвірської ТЕС, хоча їх робота не була передбачена графіком навантаження.

Як повідомив на своїй сторінці у фейсбуці депутат Енергодарівської міськради Анатолій Анохін, гучний гул який був чутний у місті - аварійний викид пари на ТЕС. Також депутат пише, що водопостачання в місті припинене через зупинку насосів.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов запевнив, що медико-санітарна частина працює в штатному режимі, пацієнти забезпечені всім необхідним. В штатному режимі працює і Запорізька АЕС - про це повідомив начальник зміни АЕС.

ОНОВЛЕННЯ: О 22 годині Дмитро Орлов повідомив, що майже 100 відсотків житлового фонду – зі світлом. "Відновлено електропостачання на очисних спорудах, ведеться відновлення водопостачання. Роботи тривають." Також він запевнив, що жодних приводів для паніки немає.

Що відомо

  • 6 грудня на Запорізькій ТЕС також сталася аварійна зупинка енергоблоку №1 в результаті несправності запобіжного клапана котла. Спрацював технологічний захист енергоблоку, який зупинив обладнання. Це супроводжувалося викидом пари, яка підняла вугільний пил.

На початок