На Рівненщині у річці втопився 12-річний хлопчик

На Рівненщині у річці втопився 12-річний хлопчик

На Рівненщині у річці втопився 12-річний хлопчик
. ДСНС в Рівненській області

На Рівненщині під час купання у річці Стир потонув 12-річний хлопчик. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС області. Тіло дитини на поверхню дістали водолази, діти купалися у невстановленому для цього місці, – кажуть рятувальники.

Інцидент трапився в селищі Зарічне Вараського району 18 червня близько 14:25. 12-річний хлопчик купався у річці Стир та потонув, – повідомили у пресслужбі ДСНС в Рівненській області. Його тіло з-під води діставали водолази.

На Рівненщині під час купання втопився хлопчик – ДСНС
ДСНС в Рівненській області

Начальник обласної аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах Анатолій Якимчук розповів Суспільному: дитину затягнуло під воду течією.

"Його знайшли через пів години після приїзду водолазів. Знайшли у тому ж місці, де й втопився – він потрапив у підводну яму, там дуже велика течія. На місці були ще діти і бачили, як його затягнуло під воду", – розповів Анатолій Якимчук.

Він додав, що діти купалися у невстановленому для цього місці.

На Рівненщині під час купання втопився хлопчик
Суспільне

"На місці правоохоронці встановили, що трагедія сталася, коли діти випасали худобу. Дехто із них пішов купатися. Попередньо відомо, що хлопчика намагалася врятувати його родичка, однак запобігти біді, на жаль, не вдалося", – зазначила пресофіцерка Нацполіції області Катерина Загурська.

Вона уточнила, що у поліції відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства з приміткою нещасний випадок.

Суспільне готове озвучити позицію батьків хлопчика, якщо вони виявлять таке бажання та зв'яжуться з редакцією у будь-який зручний для цього спосіб.

Що відомо

  • Згідно з даними Анатолія Якимчука, у 2021-му році це перший випадок утоплення дитини. За перших шість місяців року потонуло 9 людей, це менше, ніж за той самий проміжок часу у 2020-му році, - зазначив начальник рятувальної служби на водних об'єктах.
  • Анатолій Якимчук наголосив: найчастіше утоплення стаються на початку літа через недостатньо прогріту воду. Також він радить купатися лише у визначених для цього місцях, там, де є рятувальники.

Читайте також

  • У липні 2020-го року у Володимирецькому районі втопився дворічний хлопчик. Це сталося у річці Стир.
  • На Рівненщині в липні 2020 року втопилась шестирічна дитина.
  • В червня 2020 року на Рівненщині втопились дівчина та парубок, які заплутались у сітках.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок