В рамках проєкту "Вивчай українську разом з Кіміко" відбулось перше заняття

В рамках проєкту "Вивчай українську разом з Кіміко" відбулось перше заняття

В рамках проєкту "Вивчай українську разом з Кіміко" відбулось перше заняття
. Суспільне Херсон

У Херсонській обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара відбулося перше заняття в рамках проєкту "Вивчай українську разом з Кіміко". До книгозбірні прийшли школярі, щоб вдосконалити свою українську мову, допомагав у цьому собака породи акіта іну, на ймення Кіміко.

Ідея розпочати такі курси виникла у власниці Кіміко Такари. До цього у бібліотеці діяв проєкт "Читання з Кіміко". Зараз вирішили читати українською, розповіла Марина Рудакова:

"Дивлячись на дітей, які ходять на читання з Кіміко, я бачу, що цей проект розширює свої межі. І подумала б, чому не зробити проєкт українською, для дітей та дорослих, які хочуть поліпшити знання української. Наприклад, я спілкуюсь і живу в російськомовному середовищі, в мене дуже мало спілкування українською, і мені хочеться гарно розмовляти українською мовою"

Мета проєкту – популяризувати українську мову серед школярів, розповіла Лілія Віжічаніна, його кураторка:

"Такою цікавинкою і неповторністю є те, що допомагати дітям вивчати українську мову буде навчена собака Кіміко. Сподіваємося, що її участь у цьому проєкті допоможе кожному, хто буде присутній на занятті не боятися, долати свої психологічні бар’єри, можливо, мовленнєві, і з великим задоволенням долучатися до такого начально-виховного процесу, до читання книжок українською мовою, до розмовного спілкування, до ведення діалогів, підготовки невеликих публічних виступів. Очікуємо дітей, віком від 8 до 11 років.

На заняття прийшло 13 дітей. Серед них - Ілля Чебанов:

"Це заняття із собакою і мені цікаво, як собака змогла б мені допомагати вивчати українську мову".

Анастасія Олтянова прийшла на заняття з Кіміко:

"Я дуже люблю українську мову, а якщо вивчати її із собакою – це буде ще цікавіше".

Проєкт триватиме до квітня.

Наталія Тимофєєва, Григорій Шматко

На початок