Німеччина відкриває кордони для вакцинованих туристів. Які умови

Німеччина відкриває кордони для вакцинованих туристів. Які умови

Доповнено
Німеччина відкриває кордони для вакцинованих туристів. Які умови
. Unsplash

Німеччина з 25 червня відкриє кордони для вакцинованих проти COVID-19 туристів з-поза меж Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ Німеччини.

За інформацією відомства, до країни можуть в'їхати туристи, які зробили друге щеплення вакциною проти COVID-19 щонайменше за 14 днів до подорожі. Щеплення має бути зробленими вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

Окрім цього у міністерстві повідомили, що дозвіл на в'їзд до країни надаватимуть туристам з будь-якою вагомою метою: як турист, відвідати родину та друзів тощо.

У посольстві України в Німеччині повідомили, що починаючи з 21 червня, можна подавати заяви на отримання необхідних для запланованої мети поїздки віз як у Посольстві, так і у візовому центрі Visametric.

Водночас в'їзд до Німеччини з країн, які викликають стурбованість, як і раніше заборонений.

Що відомо

  • 9 червня Європарламент погодив запровадження COVID-сертифікатів, які слугуватимуть підтвердженням проходження вакцинації від коронавірусу, наявності негативного тесту або ж набуття імунітету після одужання від COVID-19.
  • 11 червня уряд Німеччини дозволив в'їзд туристам з України з 1 липня за умови надання негативного ПЛР-тесту на COVID-19, підтвердження вакцинації або підтвердження одужання.
  • Європейська рада 14 червня зняла обмеження на подорожі в межах ЄС для іноземців, які мають COVID сертифікати. Так, туристи з інших країн зможуть не проходити додаткове тестування на COVID-19 чи йти на самоізоляцію.
  • Державна прикордонна служба України змінила вимоги для перетину кордонів іноземцями через встановлення "зеленого" рівня епідемнебезпеки.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок