Ексголова Харківської ОДА Світлична подала декларацію кандидата у нардепи

Ексголова Харківської ОДА Світлична подала декларацію кандидата у нардепи

Ексголова Харківської ОДА Світлична подала декларацію кандидата у нардепи
.

В базі Нацагентства з питань запобігання корупції з'явилася декларація ексголови Харківської обладміністрації Юлії Світличної як кандидата у народні депутати. Єдині проміжні вибори, призначені на цей час в Україні, мають відбутися у 179 окрузі на Харківщині.

Декларація опублікована вранці 12 лютого.

Кореспондент Суспільного намагався зв'язатися із Світличною. На телефонні дзвінки вона не відповідає.

Ексрадниця Світличної Марія Андреас, яка залишається в команді колишньої голови ОДА, сказала Суспільному, що Світлична у закордонному відрядженні. Вона також пообіцяла уточнити інформацію щодо намірів Світличної брати участь у проміжних виборах в окрузі №179.

За словами речника ЦВК Костянтина Хівренка, до Центральної виборчої комісії станом на цю годину не надходив пакет документів Юлії Олександрівни Світличної. Він наголосив, що кожен кандидат має здавати документи особисто, а також нагадав, що час подання документів завершується 13 лютого. Реєструвати кандидата чи ні, ЦВК має вирішити до 18 лютого.

Наближені до Світличної джерела повідомляють: якщо інформація про її намір балотуватися відповідає дійсності, вона сама дасть про це знати до кінця дня.

Як відомо:

  • У липні 2019-го на позачергових парламентських виборах в окрузі №179 переміг адвокат Олексій Кучер. 5 листопада він був призначений президентом на посаду голови Харківської облдержадміністрації. 3 грудня Кучер склав депутатські повноваження. Тоді Центрвиборчком оголосив про призначення проміжних виборів на окрузі на 15 березня.
  • Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів триватиме до 13 лютого. До 4 березня у кандидатів є час відмовитися від кандидатства.
  • 3 лютого ЦВК зареєструвала Ігоря Швайку як першого кандидата у окрузі. 6 лютого Сергія Кошулька, Галину Хархаліс, Дениса Шейбута. 10 лютогоВікторію Алєксєйчук, Олександра Діденка, Тетяну Єгорову-Луценко, Каміля Кирпичева, Кирила Оксеня, Ігора Федоренка.
  • Юлія Світлична очолювала Харківську ОДА три роки, з жовтня 2016 року до листопада 2019. Вона є депутаткою Харківської обласної ради. Раніше входила до фракції "БПП Солідарність". Фракція припинила своє існування у грудні 2019 року.
  • 10 січня 2020 року Світлична повідомила, що склала повноваження голови депутатської групи "Єдність і розвиток Харківщини" та голови постійної комісії облради з питань соціально-економічного розвитку регіону. Тоді ж в контексті роздумів про місцеві вибори повідомила, що братиме участь виборах, але не уточнила, в якості кого.

Автори: Олександра Новосел, Тетяна Федоркова

На початок