Проміжні вибори на Харківщині: стало відомо, кого "Слуга народу" висунула кандидатом в окрузі Кучера

Проміжні вибори на Харківщині: стало відомо, кого "Слуга народу" висунула кандидатом в окрузі Кучера

Проміжні вибори на Харківщині: стало відомо, кого "Слуга народу" висунула кандидатом в окрузі Кучера
.

На проміжних виборах в одномандатному окрузі №179, де на позачергових парламентських виборах переміг Олексій Кучер, який згодом очолив Харківську обладміністрацію і склав депутатські повноваження, визначений кандидат від партії "Слуга народа".

З'їзд висунув кандидатом Вікторію Алєксєйчук, підтвердила вона сама Суспільному.

"Дійсно, відбувся сьогодні з'їзд партії, на якому було висунуто мою кандидатуру", — сказала Алєксєйчук.

Вікторія Алєксєйчук балотувалася від "Слуги народу" на позачергових парламентських виборах 2019 року в окрузі №174 (м. Харків, Холодногірський район). Вона програла нардепу кількох скликань, самовисуванцю Олександру Фельдману, набравши на 4,1% менше за нього.

"Щодо моєї програми — я буду її переглядати, оскільки певні положення уже знайшли реалізацію у вигляді прийнятих змін до законодавства, певні положення будуть переглянуті з урахуванням того, що округ №179 представлений не мешканцями міста Харкова, а саме області, там є своя проблематика. Тому будуть певні уточнення", — сказала Алєксєйчук.

Нині Вікторія Алєксєйчук є радницею голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера з питань освіти, науки, культури, молоді та спорту на громадських засадах.

Вибори призначені на 15 березня.

179 округ включає місто Лозову, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони, центр округу — Красноград.

Як відомо:

  • У липні 2019-го на позачергових парламентських виборах в окрузі №179 переміг адвокат Олексій Кучер. 5 листопада він був призначений президентом на посаду голови Харківської облдержадміністрації. 3 грудня Кучер склав депутатські повноваження. Тоді Центрвиборчком оголосив про призначення проміжних виборів на окрузі.
  • Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів триватиме до 13 лютого. Остаточний список кандидатів має бути сформований до 18 лютого. До 4 березня у кандидатів є час відмовитися від кандидатства.
  • Про участь у виборах в окрузі №179 також заявили "свободівець" Ігор Швайка та ексначальниця територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко.
На початок