У Сватовому провели обласний турнір з карате

У Сватовому провели обласний турнір з карате

У Сватовому провели обласний турнір з карате
. Суспільне Донбас

У Сватовому відбувся обласний турнір з карате. У великій залі міської дитячо-юнацької спортшколи, у чотирьох вікових категоріях, змагались вихованці місцевої секції з карате та спортсмени Старобільського клубу "Орля".

"Шобу куміте" або спаринги з неповним контактом — саме у цьому розділі карате змагались спортсмени протягом турніру. На старті змагань на татамі вийшли найменші спортсмени вікової категорії "5 — 7 років".

Перемогу серед дівчаток здобула семирічна старобільчанка Кіра Котенко. Дівчина розповіла Суспільному, що тренується 3 роки, а почала займатися у 5 років. Кіра тренується у Старобільському клубі "Орля".

Загалом, за словами тренера Олександра Левченка, у нього займається близько сорока спортсменів.

У Сватовому провели обласний турнір із карате
У Сватовому провели обласний турнір із карате. Суспільне Донбас

"Приїхало 14 дітей, із них — 3 дівчинки. Приїхали ми на змагання з метою виховання та підготовки до чемпіонатів України, обласних змагань" — пояснює Олександр Левченко.

У першому бою старшої вікової групи змагались каратистки 12 — 13 років. Перемогу у цьому спарингу здобула сватівчанка Анастасія Крива. Для неї це третій турнір у сезоні.

"Цього року я їздила до Дніпра. Там здобула 4 золота. Також я їздила до Одеси. Там я здобула 2 золота, срібло та бронзу. Найскладніше, напевно, було в Одесі. Там багато було суперників і реально складно було", — розповідає Анастасія Крива.

Участь у турнірі, за підрахунками організаторів, взяло близько 70 спортсменів.

"Це товариський турнір для відбору на обласні (змагання — прим.) і на Кубок України, який відбуватиметься у жовтні-листопаді у місті Одеса. Тому зараз відбирається збірна Луганської області", — зазначив тренер секції з карате-до Сватівської дитячо-юнацької спортшколи Олександр Батраков.

У підсумку, перше загальнокомандне місце здобули господарі турніру — вихованці секції з карате-до Сватівської спортшколи. Друга сходинка турніру — за клубом "Орля" зі Старобільська.

Читайте також

На початок