Підняв гирю 366 раз і став чемпіоном. Спортсмен з Луганщини Максим Муратов. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Підняв гирю 366 раз і став чемпіоном. Спортсмен з Луганщини Максим Муратов. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Підняв гирю 366 раз і став чемпіоном. Спортсмен з Луганщини Максим Муратов. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. фото: Максим Муратов

Чемпіон України з гирьового спорту Максим Муратов повернувся додому з Ужгорода. З 14 по 16 травня там проходив відкритий чемпіонат України. Участь в турнірі взяло понад 90 спортсменів із 10 областей. Максим представляв Луганщину та спортивний клуб Сватівської громади "Стожари". Він, здобув, зокрема золоту та бронзову медалі.

Як розповів Суспільному чемпіон України з гирьового спорту Максим Муратов, в перший день турніру він здобув бронзову нагороду, а наступного дня переміг. Встановив власний рекорд, піднявши гирю вагою 24 кілограми 366 разів.

"Я виступав у двох номінаціях. У перший день у мене було двоборство, де мені вдалося зайняти третє місце в категорії 95+. На другий день я виступав в полумарафоні, вага гирі 24 кілограми. Вправа поштовх довгим циклом за 30 хвилин. І тут мені вдалося зайняти перше місце", — ділиться чемпіон України.

Підняв гирю 366 раз: спортсмен з Луганщини став чемпіоном України з гирьового спорту
Спортсмен з Луганщини став чемпіоном України з гирьового спорту. фото: Максим Муратов

Минулого року, каже Максим, він переміг у двох онлайн-чемпіонатах із гирьового спорту. Їх проводили у такому режимі через карантинні заходи.

"Онлайн-змагання – це теж добре коли в період пандемії ми не можемо масово зустрічатися, але, все ж таки, реальні живі змагання нічого не замінить коли ти бачиш поруч на помостах суперників, підтримку з залу. Це неймовірні відчуття", — зазначив спортсмен.

Максиму 27 років. З них 10 він займається гирьовим спортом. Хист до важкої атлетики, за словами мати чемпіона Надії Муратової, також був у його діда.

"В гирьовий спорт він пішов по моїй лінії. У мами брат був. Тільки він штангами займався у нас, а не гирями. Їздив він виступав по всьому миру він був і за кордоном і навіть в ті часи. В радянські часи він виступав", — зауважила мати чемпіона.

Далі Максим Муратов готуватиметься до Чемпіонату світу. Путівку на цей турнір він отримав, здобувши перемогу в Ужгороді. Змагання гирьовиків мають відбутись в Італії, з 16 по 18 липня.

Повне відео:

На початок