"Хизувався перед однолітками": мати травмованого на канатці у Харкові хлопця — про обставини падіння

"Хизувався перед однолітками": мати травмованого на канатці у Харкові хлопця — про обставини падіння

"Хизувався перед однолітками": мати травмованого на канатці у Харкові хлопця — про обставини падіння
. Суспільне Харків

Матір юнака, який впав з канатної дороги у Харкові під колеса автомобіля, заперечує інформацію про спробу самогубства сина. За її словами, падіння з кабінки є нещасним випадком.

17-річний хлопець навчається у ліцеї на кухаря, розказала у коментарі Суспільному матір юнака Марія. За її словами, хлопець був тверезим, інформацію про спробу суїциду Марія називає неправдивою.

"Він зібрав друзів, вони каталися на канатній дорозі. Мабуть, це було якесь хизування перед хлопцями — він хотів стрибнути з найнижчої точки. Він звісився [з кабінки], пішла злива з градом, він злякався, кабіна стрімко почала підійматися. Він хотів забратися назад, але через дощ руки зіслизнули, він впав", — розповідає мати травмованого.

"Жодних сварок з дівчатами. Зараз пишуть про те, що [він намагався скоїти самогубство] через невдале ЗНО, але тестування він взагалі не складав, він вчиться у ліцеї. Це все неправда. Це справа випадку. Він не блогер, у соцмережі TikTok не зареєстрований. Це було позерство перед друзями — невеликі пустощі, які обернулися трагедією", — каже Марія.

Вона також підтвердила, що після падіння син перебуває у тяжкому стані.

"Лікарі не дають жодних обіцянок, стан дитини залишається стабільно тяжким. Він у медикаментозному сні, за нього дихає апарат. У нього переломи, забиття органів, травма голови. Лікарі роблять все, що можна", — сказала матір травмованого хлопця.

14 червня канатна дорога не працює. Її планово перевіряють — профілактичні роботи відбуваються щопонеділка, повідомив речник парку Горького Андрій Кравченко.

"Усі атракціони парку безпечні, якщо дотримуватися елементарних правил. Для екстремалів є відповідні атракціони. Стан канатної дороги перевіряють щодня перед відкриттям. Спеціально об'їжджають весь маршрут у технічній кабінці. Щодо відкриття кабінок — дверцята зачиняються при посадці, це контролює наш співробітник. Конструкція кабінок є такою, аби можна було швидко та зручно зайти і вийти. Випадково відчинитися самі не можуть", — пояснив Кравченко.

Що відомо

  • 13 червня 17-річний пасажир канатної дороги у парку Горького впав з висоти 8-10 метрів поблизу перехрестя вулиць Динамівської й Новгородської. Після падіння його збив автомобіль. Попередньо повідомлялося, що це могло бути спробою самогубства у нетверезому стані.
На початок