Підсумки двох днів роботи першого на Волині Центру вакцинації

Підсумки двох днів роботи першого на Волині Центру вакцинації

Підсумки двох днів роботи першого на Волині Центру вакцинації
. Суспільне Волинь

За два дні роботи, 12 та 13 червня, в Центрі вакцинації щепили від коронавірусної інфекції 357 жителів Луцької громади, – розповів Суспільному начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

Для Центру щеплення на два дні виділили 700 доз вакцини.

"Було кілька мешканців, які зациклювалися на тому, яка вакцина, тому лікарі пояснювали", – розповідає Володимир Лотвін. З його слів, медикам довелося відмовити у вакцинації кільком неповнолітнім, яких привели на щеплення батьки, адже наразі в Україні вакцинують лише доросле населення.

Суспільне поспілкувалося з медиками та волонтерами, які працювали у Центрі вакцинації в спорткомплексі за адресою проспект Грушевського, 2б, а також з лучанами, які прийшли вакцинуватися.

Зі слів начальника міського управління охорони здоров'я, наразі в міськраді вирішують, чи працюватиме Центр вакцинації 19 та 20 червня. "Трійця і День медика припадає, але швидше за все працюватимемо за таким самим графіком", – каже Володимир Лотвін.

Що відомо

  • 29 травня 2021 року в Україні відкриваються центри масової вакцинації населення проти COVID-19 у Києві, Львові та Одесі. Центри працюватимуть у вихідні дні. Там щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія", або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.
  • На вихідних 12-13 червня у 15 областях України та в місті Києві запрацює понад 50 центрів масової вакцинації від COVID-19. У них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ.
  • Волинян станом на 4 червня проти COVID-19 щеплювали трьома вакцинами: CoronaVac, AstraZeneca (виробництва Південна Корея) та Comirnaty (Pfizer). Першу дозу вакцини вже отримали 27 030 осіб, другу – 2733 особи.
На початок