Україна виграла дві медалі на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики в Осієку

Україна виграла дві медалі на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики в Осієку

Україна виграла дві медалі на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики в Осієку
. AP

"Золото" та "срібло" в активі українських гімнастів.

Збірна України виступила на третьому етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики, що пройшов у хорватському Осієку.

У порівнянні з другим етапом у Каїрі, у складі збірної України відбулися зміни. Чоловіча команда повністю оновила заявку: Ігор Радівілов, Петро Пахнюк та Євген Юденков дебютували на етапах Кубка світу сезону 2021. А жіноча команда відправилася тим самим складом (Діана Варінська, Анастасія Бачинська та Єлизавета Губарєва).

Читайте також: Друга поспіль перемога у медальному заліку. Як виступили українські гімнасти на Кубку світу в Каїрі

Зміни у списку учасників зробили і решта збірних. У порівнянні з турніром у Каїрі, в Осієку виступили лідери збірної Туреччини та Казахстану, а також декілька інших сильних гімнастів, що відобразилося на боротьбі у фіналах дисциплін.

Попередні два етапи Кубка світу у Варні та Каїрі українські гімнасти завершили у якості найкращих в медальному заліку. І хоча виграти медалі вдалося і в Осієку, їхня кількість - значно менша.

Як виступили українські гімнасти в Осієку?

Збірна України виграла дві медалі на турнірі в Осієку, і обидві - у другий, заключний день фінальних змагань. Найкращий результат показав Ігор Радівілов, який у опорному стрибку здобув "золото", ще одна нагорода - "срібло" - на рахунку Діани Варінської (вправи на колоді).

Загалом українські гімнасти були представлені у фіналах шести з 10 дисциплін - чотирьох чоловічих та двох жіночих. Але виграти нагороди вдалося лише в двох.

Усі результати чоловіків

  • Фінали: вправи на коні, паралельні бруса - перший день; кільця, опорний стрибок - другий

Ігор Радівілов змагався у двох дисциплінах другого дня фіналів. У кільцях він показав результат 14.600, однак із ним посів лише п'яте місце. Найкращим став італієць Сальваторе Мареска, який за свій виступ отримав оцінку 14.900. Євген Юденков став восьмим і єдиним українцем, який отримав оцінку менше 14 - 13.933.

А ось у опорному стрибку Радівілов переміг. Там український гімнаст показав кращий результат, аніж у вправах на кільцях - 14.716. Для Радівілова це перша нагорода з чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. На Євро-2021 український гімнаст став чемпіоном саме у опорному стрибку.

Чтайте також: Ігор Радівілов - чемпіон Європи в опорному стрибку. Це його друге "золото" поспіль

Щодо інших результатів чоловіків, то у паралельних брусах Петро Пахнюк став шостим, а Євген Юденков - восьмим. Останнє місце у фіналі посів Юденков і у вправах на коні.

Усі результати жінок

  • Фінали: вправи на колоді, вільні вправи - другий день

У фінал дисциплін Кубка світу в Осієку пройшли лише Анастасія Бачинська та Діана Варінська. При чому Варінська змогла вдруге поспіль здобути нагороду саме у вправах на колоді.

Діана Варінська у фіналі вправ на колоді набрала 13.666 бала, це дозволило їй фінішувати другою. Анастасія Бачинська також була близькою до нагороди. Вона отримала таку ж оцінку у вправах на колоді, що і хорватка Ана Дерек - 13.100, однак програла "бронзу", отримавши меншу оцінку за виконання - .7.4 (судді оцінили виконання Дерек з оцінкою 8). У вільних вправах Бачинська показала восьмий результат у фіналі - 11.566.

Скільки медалей здобула Україна на другому етапі Кубка світу

  • "Золото": Ігор Радівілов (опорний стрибок)
  • "Срібло": Діана Варінська (вправи на колоді)

Єдиною спортсменкою, що вигравала медалі на усіх трьох етапах є Діана Варінська. На її рахунку чотири срібні нагороди: різновисокі бруси (Варна), вправи на колоді та вільні вправи (Каїр), вправи на колоді (Осієк).

Результат України в Осієку є слабшим у порівнянні з двома попередніми етапами Кубка світу. Меншу кількість медалей на етапах Кубка світу збірна України востаннє здобувала в березні 2020-го - в Баку "бронзу" взяв лише Ігор Радівілов (опорний стрибок).

Як виступила Україна на перших етапах Кубка світу

  • Варна: 4 "золото" + 1 "срібло" + 0 "бронза"
  • Каїр: 5+2+4
  • Осієк: 1+1+0
На початок