У Кабулі підірвали два автобуси, семеро загиблих

У Кабулі підірвали два автобуси, семеро загиблих

У Кабулі підірвали два автобуси, семеро загиблих
. Tolo News

На заході Кабулу невідомі підірвали два автобуси, внаслідок чого загинули щонайменше семеро людей, ще кілька осіб дістали поранення.

Про це повідомляє афганське видання Tolo News із посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

Одна з атак сталася у районі Дашт-е-Барчі, де загинула одна цивільна людина, ще четверо осіб дістали поранення, в тому числі жінка. Інший вибух пролунав менш ніж за 30 хвилин у районі Махтаб Кала. Там у результаті теракту загинули шість мирних жителів, у тому числі жінка, ще одну поранено.

Зазначається, що вибухи сталися в районі, де мешкають переважно представники етнічної меншини — хазарейці. Наразі невідомо, хто стоїть за цими терактами.

За даними видання, з середини травня в Кабулі було здійснено щонайменше п'ять терористичних нападів, серед яких більшість жертв були хазарейцями.

Що відомо

  • 8 травня у Кабулі біля школи для дівчат стався вибух, у результаті якого загинули щонайменше 68 людей, ще 165 осіб дістали поранення.
  • 9 травня в Афганістані на закладених на дорогах вибухівках підірвалися два пасажирські автобуси.
  • 1 травня США і НАТО офіційно почали виводити війська з Афганістану.
  • Міжнародна коаліція заявила, що виведення військ з Афганістану США та її союзників по НАТО має завершитись до 11 вересня 2021 року і не повинне зупинити продовження мирного процесу в Афганістані.
  • 14 травня ЗМІ повідомили, що американський військовий контингент залишив найбільшу базу в Афганістані, розташовану поблизу міста Кандагар.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок