УАФ досягла компромісу з УЄФА щодо гасла "Героям Слава!" на формі збірної України

УАФ досягла компромісу з УЄФА щодо гасла "Героям Слава!" на формі збірної України

Офiцiйно
УАФ досягла компромісу з УЄФА щодо гасла "Героям Слава!" на формі збірної України
. Суспільне, скріншот

Збірна України з футболу зможе виступати на Євро-2020 у затвердженому раніше варіанті форми з гаслом "Героям Слава!", але у неї доведеться внести одну зміну. Про це повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

УАФ та УЄФА вдалося досягти компромісу за результатами перемовин щодо гасла "Героям Слава!" на внутрішньому боці футболок збірної України з футболу. Відповідно до прийнятого рішення, Україна зможе виступати на Євро-2020 з цим гаслом, однак на внутрішній бік футболок додадуть також інші футбольні символи України.

"До раніше затвердженого дизайну форми, на внутрішній стороні футболок, буде додано ще один елемент. Це затверджена вранці Виконкомом УАФ велика емблема національних збірних з мапою України, Тризубом та ЩЕ ОДНИМ написом "Слава Україні»". Гасло "Героям Слава!" буде розміщене за мапою, у центрі обрисів кордонів єдиної України, і вірю, що воно стане справжнім оберегом для наших хлопців", - заявив Павелко.

Тобто гасло "Героям Слава!" буде розміщене всередині карти України та Тризубу - усе це буде розміщене всередині футболки. Цей дизайн футболок буде доступний лише для гравців на Євро-2020.

За словами Павелка, УЄФА вимагала повністю видалити гасло або замалювати його з футболок. Хоча водночас у спілці підтверджували, що раніше затвердили дизайн форми.

Однак Україні вдалося довести, що гасла "Слава Україні!" та "Героям Слава!" є офіційними футбольними гаслами - це рішення Виконкому УАФ. Зважаючи на це, УЄФА попросила "час на додаткове вивчення цього питання після закінчення Євро-2020".

Читайте також: УАФ затвердила футбольний статус гасел "Слава Україні!" та "Героям Слава!"

Заборона слогану "Героям Слава!" на футболці України: як це було

На початок