Волинський народний хор готується до підсумкового концерту сезону

Волинський народний хор готується до підсумкового концерту сезону

Волинський народний хор готується до підсумкового концерту сезону
. Волинський народний хор

Волинський народний хор провів генеральну репетицію з нагоди закриття концертного сезону 2020/2021. 70 учасників колективу – артисти балету, співаки і музиканти – презентуватимуть глядачам нову програму 14 червня.

Як розповів Суспільному художній керівник хору Олександр Стадник, від початку року у хору було понад 40 концертів. Із його слів, карантин вплинув і на географію поїздок колективу.

"Завершуємо цей сезон, складний і суперечливий. Давно ми так не їздили, і по районних центрах, і по сільських будинках культури. Люди скучили за мистецтвом за цей період", – зазначив Олександр Стадник.

Волинський народний хор готується до заключного концерту сезону
Суспільне Волинь

Основа репертуару – народна інструментальна музика, поєднана з танцями і співом, говорить артистка Алла Блащук. Використовують традиційну і сучасну манери обробки та виконання народної пісні.

До фінального виступу в цьому сезоні артисти підготували новий репертуар. "Нові твори у нас "Вечір, вечір, вечорочок", солістка – Тетяна Клекочко. І новий твір – "Моя ти голубка". Ми взяли його в репертуар: він оновлений, нова обробка дуже гарна, з оркестром", – каже виконавиця.

Концерт Волинського народного хору відбудеться сьогодні, 14 червня о 19 годині, на сцені Волинського академічного українського музично-драматичного театру.

Суспільне – інформаційний партнер концерту. Трансляцію концерту також можна переглянути на YouTube-каналі регіонального мовника.

Читайте також: "Вчителька музики у Луцьку видала 23 збірки пісень. Ще дві готує до друку"
На початок