Четвертий день у тераріумі в Ужгороді живе крокодил

Четвертий день у тераріумі в Ужгороді живе крокодил

Четвертий день у тераріумі в Ужгороді живе крокодил
. Суспільне Закарпаття

Каймана Шнайдера показали сьогодні, 11 червня ужгородцям. Живе цей представник алігаторових в екзотаріумі "Акваріум" Олега Диби. Тварину купили у Києві. Вік каймана 10-13 років. Харчується він двічі на місяць.

Гладколобий кайман Шнайдера – четвертий день живе в екзотаріумі ужгородця Олега Диби. Чоловік для тварини облаштував спеціальне місце. Олег Диба пояснює: придбав крокодила з кількох причин.

Четвертий день у тераріумі в Ужгороді живе крокодил
Суспільне Закарпаття

"Це найменший у світі представник алігаторів. Є два такі близькі види кайманів. Він росте до 1,5 метра всього, — пояснив він. — По-друге, він дуже цікавий тим, що він більш такий холодо... не те, що стійкий, а холодолюбний. По-третє, чого він цікавий — це те, що він вважається одним з найкрасивіших крокодилів, тому що всі крокодили покриті лусочками, а в цього, якщо він вилізе й ви побачите, в нього дуже гарні рельєфні відтінки, він цілий такий рельєфний, дуже красивий. Четверте, чого ми його придбали, – через те, що тварину виростили професіонали в гарних умовах витримана, гарно годували".

За словами Олега Диби, такі крокодили живуть до 30 років. Кайману, який потрапив в екзотаріум Ужгорода більше 10-13 років. Це дорослий самець.

"Це єдиний представник цього роду в Україні. Він їсть раз у два тижні в невеликій кількості – це може бути кілька мишок, лбораторний невеликий щур, риба, тобто щось таке", — розповів Олег Диба.

Стосовно безпеки, то власник екзотаріума пояснив: людині, котра не має досвіду роботи, до каймана взагалі не варто лізти. Гладити його не можна в будь-якому випадку.

Четвертий день у тераріумі в Ужгороді живе крокодил
Суспільне Закарпаття

Разом з сином в екзотаріум прийшла ужгородка Василина Палінчак-Кутузова.

"Ми дуже часто сюди приходимо дивитися на тваринок. У захваті від крокодила, така незвична тваринка. Вперше побачили його наживо. Було цікаво подивитися в Ужгороді. Це незвично, дуже добре, що є такий заклад, де можна подивитися на тваринок, доторкатися до них, гладити їх. Такий мініконтактний зоопарк – це дуже добре, дітям подобається", — сказала вона.

Окрім крокодила, в закладі живуть кролики, рибки, пітони, черепахи, ящірки, жаби, папуги та павуки.

Читайте нас у Telegram та Viber

На початок