У Луцьку відновлять постачання гарячої води: за яких умов

У Луцьку відновлять постачання гарячої води: за яких умов

У Луцьку відновлять постачання гарячої води: за яких умов
. Суспільне Тернопіль

Гаряче водопостачання лучанам планують відновити з наступного тижня, 15 червня, — розповів Суспільному речник державного комунального підприємства "Луцьктепло" Антон Безносиков.

Комунальне підприємство "Луцьктепло" переуклало договір з НАК "Нафтогазом".

Зі слів Антона Безносикова, згідно з новими умовами підприємство здійснюватиме 50 % передоплати за газ, а 50 % сплачуватиме після того, як розрахується за надані послуги населення.

Нині на підприємстві "Луцьктепло" ведуть підготовчі роботи для запуску гарячої води: качають воду у труби, розпломбовують котельні, — розповів Антон Безносиков.

Якщо підприємство хоча б один місяць не розрахується з НАК" Нафтогаз" на 100% ціна газу для лучан зміниться з 7 420 гривень за тисячу метрів кубічних на 11 тисяч гривень.

Читайте також: "Луцьк та ще кілька міст на Волині у травні можуть залишитися без гарячої води"

Нагадаємо, з 20 травня у Луцьку відключили централізовану подачу гарячої води з газових котелень. 39 тисяч абонентів залишилось без цієї послуги на невизначений термін. Всього у Луцьку – 44 тисячі споживачів.

Що відомо

  • З 1 травня 2021 року завершився строк дії положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу, відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" постачало газ виробникам теплової енергії для потреб населення. Уряд прийняв рішення не продовжувати дію ПСО для теплокомуненерго.
  • Починаючи з 20 травня Кабінет міністрів скасував регулювання ціни на природний газ для теплокомуненерго.
  • Наприкінці травня ДКП "Луцьктепло" отримало новий примірний договір з НАК "Нафтогаз" на постачання природного газу, але зі старими умовами. Підприємство звернулося із заявою до асоціації з розвитку систем теплопостачання.
На початок