Зеленський поспілкувався телефоном з генсекретарем НАТО. Що обговорювали

Зеленський поспілкувався телефоном з генсекретарем НАТО. Що обговорювали

Зеленський поспілкувався телефоном з генсекретарем НАТО. Що обговорювали
. УНІАН

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, поінформувавши його про безпекову ситуацію на Донбасі та збереження суттєвої військової загрози через скупчення російських військ навколо України.

Як повідомляє пресслужба Зеленського, президент висловив сподівання, що під час саміту НАТО 14 червня будуть предметно розглянуті питання російської агресії та дієвих кроків для її стримування.

Зазначається, що Зеленський подякував Столтенбергу за послідовну підтримку з боку НАТО суверенітету й територіальної цілісності України, наголосивши на важливості для країни підтвердження у рішеннях цьогорічного саміту НАТО політики "відкритих дверей" Альянсу та чинності рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо плану дій у членстві в НАТО.

Зеленський також поінформував Єнса Столтенберга про реформи у сфері безпеки й оборони та подякував за підтримку НАТО в імплементації цих реформ.

Тим часом Україна першою серед держав-партнерів НАТО отримає оновлений пакет Цілей партнерства, який містить завдання і заходи на період до 2025 року, а США підтримують членство України в НАТО і вважають, що на сьогодні вона вже володіє всіма інструментами для потенційного приєднання до Альянсу.

Читайте також: Що потрібно Україні для отримання плану дій щодо членства в НАТО. Пояснює ексміністр оборони

Що відомо

  • 4 червня Рада національної безпеки й оборони провела засідання, серед питань якого були невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до НАТО.
  • Міжнародна дорадча група за участі представників ЄС, НАТО та США підтримала зміни до оновленого проєкту закону Службу безпеки України.
  • Північноатлантичний альянс сприятиме зміцненню обороноздатності України та продовжуватиме надавати підтримку у протистоянні російській агресії.
  • Сенатори США Роб Портман та Кріс Мерфі під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським обговорили план дій України для вступу в НАТО.
  • Президент Росії Володимир Путін виступив проти вступу України до НАТО, назвавши таку ймовірність "червоною лінією" для Москви.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок