ЄС, НАТО та США підтримали оновлений законопроєкт про Службу безпеки України

ЄС, НАТО та США підтримали оновлений законопроєкт про Службу безпеки України

ЄС, НАТО та США підтримали оновлений законопроєкт про Службу безпеки України
.

Міжнародна дорадча група за участі представників ЄС, НАТО та США підтримала зміни до оновленого проєкту закону Службу безпеки України.

Про це повідомляє пресслужба Посольства США в Україні.

"Міжнародна дорадча група за участі представників ЄС, НАТО та США вітає законопроєкт про Службу безпеки України, представлений 3 червня. Ухвалення та ретельне впровадження цього законопроєкту стане важливим кроком на шляху наближення України до принципів НАТО та ЄС", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Представники міжнародної дорадчої групи відзначили низку положень законопроєкту, зокрема поетапне позбавлення СБУ повноважень досудового розслідування, суттєве скорочення штату та демілітаризацію служби, а також відсторонення СБУ від розслідувань економічних злочинів.

"Закликаємо Верховну раду невідкладно ухвалити законопроєкт, що стане важливим кроком на шляху наближення України до принципів НАТО і ЄС", – наголосили представники міжнародної дорадчої групи.

Що відомо

  • Законопроєкт №3196 щодо реформи СБУ зареєстрований у парламенті 10 березня 2020 р. Його ініціатором виступив Президент України Володимир Зеленський.
  • Законопроєкт спрямовано на підвищення інституційної спроможності СБУ із забезпечення державної безпеки та приведення законодавства, що регулює її діяльність, у відповідність із сучасними викликами та загрозами державній безпеці України, яким повинна протидіяти служба, а також стратегічними та концептуальними документами з питань розвитку сектору безпеки і оборони.
  • 28 січня 2021 року Верховна рада прийняла за основу законопроєкт про удосконалення діяльності Служби безпеки України. Надалі роботу над правками законопроєкту продовжили у профільному комітеті.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок