У столичному Гідропарку рятувальники знайшли протитанкову міну

У столичному Гідропарку рятувальники знайшли протитанкову міну

У столичному Гідропарку рятувальники знайшли протитанкову міну
. ДСНС

У столичному Гідропарку водолази-сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій знайшли та вилучили протитанкову міну ТМ-62

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Як розповіли комунальники, 8 червня водолази комунального підприємства "Плесо" під час перевірки акваторії Дніпра під Венеційським мостом побачили у воді предмет, схожий на боєприпас. Вони повідомили про це рятувальників, які наступного дня розпочали саперні роботи.

"Для того, щоб мінімізувати можливі ризики рятувальники розпочали роботи сьогодні вранці 9 червня о 6:00. За допомогою підводних металошукачів водолази-сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС обстежили акваторію р. Дніпро у зазначеному місці та виявили протитанкову міну ТМ 62", – розповіли в ДСНС.

Водолази успішно підняли знахідку на поверхню. Після цього вони передали вибухонебезпечний предмет піротехнічному розрахунку для подальшого транспортування та знищення у встановленому порядку.

ТМ-62 – радянська протитанкова міна, розроблена у 1960-х роках. Окрім СРСР, міна вироблялася болгарським підприємством "Дунарит".

Що відомо

  • У Луганській області правоохоронці виявили прихований арсенал військової зброї із забороненими мінами.
  • У Франківську неподалік центру знайшли артилерійський снаряд часів Другої світової.
  • На Херсонщині у Генічеському районі поліцейські знайшли покинутий схрон боєприпасів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок