Марихуана, пиво і мільйон доларів. Як світ мотивує людей робити щеплення проти COVID-19

Марихуана, пиво і мільйон доларів. Як світ мотивує людей робити щеплення проти COVID-19

Марихуана, пиво і мільйон доларів. Як світ мотивує людей робити щеплення проти COVID-19
. АР

Штат Вашингтон вирішив пропонувати людям, які роблять щеплення проти коронавірусу, цигарки з марихуаною. Окрім нього, до різноманітних способів заохочення вдається як офіційна влада, так і різноманітні мобільні додатки та підприємці

Акція, яка стартувала у Вашингтоні має назву "Косячок за укол" і ще в травні її почали у штаті Мічиган. У американській столиці акція триватиме до 12 липня.

Місцева рада з контролю за обігом алкоголю та канабісу заявила, що дозволить роздрібним продавцям марихуани надавати споживачам, яким виповнився 21 рік, попередньо підготовлений "косяк" у своїх магазинах після першої або другої дози препарату. Акція стосується лише цигарок з марихуаною, а не інших способів вживання наркотику, як то у харчових продуктах, передає The New York Times.

Читайте також: Чи спрацюють в Україні лотереї для вакцинованих. Пояснює психолог

Окрім того, 27 травня в американському штаті Огайо обрали першу переможницю лотереї серед вакцинованих на COVID-19. Нею стала 22-річна Ебігейл Бугенске з передмістя Цинциннаті, яка отримає один мільйон доларів. А переможець серед підлітків – Джозеф Костелло – отримав повну стипендію на навчання в коледжі.

Серед інших заохочувальних призів, які різні штати пропонують за вакцинацію — автомобілі, ліцензії на ловлю риби, безкоштовні алкогольні напої протягом місяця, вечері у ресторанах, бонуси на покупки тощо.

Щоб залучити більше людей Білий дім навіть почав співпрацювати з додатками для знайомств. Так, у Tinder з'явилася можливість додати на фото "Вакцинація" або "Вакцини рятують життя" і можливість ставити так званий "суперлайк", який підвищує шанси на позитивну реакцію користувача, що сподобався. Користувачі сервісу OkCupid також можуть показати, що зробили щеплення проти коронавірусу, що, згідно з дослідженням компанії, на 14% підвищує шанси знайти пару, передає ВВС.

Натомість у Дубаї людям, які роблять щеплення, місцева влада пропонує абонемент на два тижні у фітнес-залі, передає The National reports. Єдине обмеження пропозиції — завантаженість власне залів. Вона також не дійсна для груп людей.

Тим часом в Індії, у штаті Гуджарат, вакцинованим жінкам дарують золоті прикраси, передає місцеве видання ANI.

У Сербії ж охочим зробити щеплення президент країни Олександр Вучич запропонував видавати по 3000 динарів (25 євро). Окрім того, є і приватні ініціативи. Так кафе "Бібліотека поблизу Мілютіна" в місті Крагуєваце у день відкритих дверей запропонувало пройти вакцинацію і всім охочим це зробити приготувало бика на вертелі та тушковану дичину. Окрім того, у людей була можливість обрати препарат: Sinopharm чи Pfizer/BioNTech, передає ВВС.

Лідер за кількістю вакцинованих — Ізраїль, також використовував мотиваційні заходи, оскільки в країні є консервативна спільнота, яка виступає проти щеплень: їм за вакцинацію роздавали продукти та соки. У школах країни проводилися "змагання з вакцинації". У якості призів переможцям роздавали квитки на культурні та спортивні заходи, які відбудуться після завершення карантину.

Що відомо

  • Другу дозу вакцини проти COVID-19 можна отримати в іншому місті. Для цього потрібно попередньо зв'язатись із пунктом щеплення й уточнити, що саме там ви будете робити другу дозу щеплення, адже це має бути та сама вакцина. Про це Суспільному повідомили на "гарячій лінії" МОЗ України з питань COVID-19.
Читайте також: У вихідні у 14 регіонах України працюватимуть понад 30 центрів вакцинації – МОЗ

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок