У Тернополі патрульні поліцейські показували, як працює мобільний додаток - "Дія"

У Тернополі патрульні поліцейські показували, як працює мобільний додаток - "Дія"

У Тернополі патрульні поліцейські показували, як працює мобільний додаток - "Дія"
. оригінальне

У Тернополі поліцейські презентували мобільний додаток - "Дія". Про це повідомив командир батальйону патрульної поліції області Павло Денькович. Зареєструвавшись в цьому додатку, можна пред’являти електронний варіант документів.

Водіїв, які матимуть такий мобільний додаток, патрульні поліцейські не штрафуватимуть за відсутність водійського посвідчення, документа про реєстрацію авто.

Штраф за відсутність посвідчення водія та реєстрації авто - 425 гривень.

Патрульні поліцейські області водіїв з додатком "Дія" ще не зупиняли.

За словами Павла Деньковича, додаток потрібно скачати на смартфон через сервіс завантаження додатків App Store або Play Market, ідентифікувати себе через додаток банку і "Дія" завантажить документи. Щоб показати їх поліцейському – потрібно надати QR-код. Його додаток визначає кожні 3 хвилини. Павло Денькович каже, щоб зчитати код – кожен працівник патрульної поліції має планшет:

"Раніше обов'язковою умовою згідно з правилами дорожнього руху було передати або пред'явити посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію та поліс обов'язкового страхування, сьогодні це десь відходить на задній план. Ми можемо за допомогою даного додатку ми можемо пред'явити електронне посвідчення. І відповідно серію і номер підтягує на планшетний пристрій. І як наслідок в нас вибиває посвідчення, ким і коли видано, серію, номер, дані водія, його число, місяць, рік народження. Це абсолютно всі дані, які потрібні поліцейському, щоб підтвердити, що у водія є відповідні посвідчення - відповідної категорії".

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, “Дія” — це додаток і сайт, що об’єднають в єдиному електронному вікні усі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

Його презентували 27-го вересня 2019-го як частину проєкту "Держава в смартфоні". Проєкт має спростити і прискорити взаємодію людини з державою, зробивши максимум процесів електронними та автоматичними.

На початок