У США продали золоту монету за 18,9 мільйонів доларів

У США продали золоту монету за 18,9 мільйонів доларів

У США продали золоту монету за 18,9 мільйонів доларів
. SOTHEBY'S

Золоту двадцятидоларову монету 1933 року випуску продали на аукціоні Sotheby's за рекордні 18,9 мільйона доларів.

Про це повідомляє ВВС.

Золота монета номіналом у 20 доларів була випущена 1933 року. На її лицьовому боці зображена богиня свободи, на реверсі – білоголовий орлан, один з символів США. Дані монети, відомі під назвою "подвійний орел" є одними з найбільш рідкісних і становлять значну цінність для колекціонерів.

Невдовзі після випуску монет тогочасний президент США Франклін Рузвельт вирішив відмовитися від золотого стандарту, і увесь тираж монет мав бути переплавлений назад у золоті злитки. Втім, частину з них було збережено.

З 2002 року монетою володів американський дизайнер взуття Стюарт Вайцман, який купив її за 7,6 мільйона доларів. На момент придбання ця сума теж була рекордною. Ім'я нового власника "подвійного орла", який придбав монету за 18,9 мільйона доларів, наразі не розголошується.

Читайте також

  • Картину Вінстона Черчилля хочуть продати за два мільйони доларів
  • Італійський художник продав невидиму скульптуру за €15 тисяч
  • У Гонконзі продали рідкісний пурпурно-рожевий діамант за рекордні 29 млн доларів

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок