У Рівному розгорнули Центр вакцинації проти COVID-19

У Рівному розгорнули Центр вакцинації проти COVID-19

У Рівному розгорнули Центр вакцинації проти COVID-19
. Суспільне Рівне

У Рівному 5 червня в діагностичному розгорнули Центр вакцинації від COVID-19. Прищеплюють вакциною CoronaVac людей, які записались в чергу у сімейних лікарів чи через додаток ДІЯ. Вакцинація триватиме два дні. За цей час планують імунізувати близько 600 людей, – розповіла координаторка з вакцинації Олена Гандзюк.

Рівняни, які реєструвались на вакцинацію препаратом CoronaVac через додаток ДІЯ, можуть приходити 5 та 6 червня у Центр вакцинації. Про це в етері Суспільного заявила відповідальна за вакцинацію в області Олена Гандзюк. При цьому вона наголосила, що неважливо, чи отримала людина дзвінок від медиків.

"Я звертаюсь до тих рівнян, хто зареєстрований в додатку ДІЯ і кому не додзвонились чи не передзвонили медичні працівники: можете приходити в Центр вакцинації. Бо ми спершу анонсували, що лише ті, кого ми обдзвонили. Але на селекторній нараді ми обговорили, що хто зареєстрований у ДІЇ – будь ласка, можете приходити щепитися", - заявила посадовиця.

У Рівному розгорнули Центр вакцинації проти COVID-19
Суспільне Рівне

Мобільні бригади працюють в діагностичному центрі, що на вулиці 16 Липня у Рівному. Щеплення відбувається в актовій залі з 9 ранку до 9-ї вечора. За два дні планують вакцинувати 600 жителів області.

"Пропускна можливість 300 людей за день. Тобто нам не треба стадіон, не треба аж такі великі площі. Нам вистачає актової зали в діагностичному центрі не тому, що це лікувальний заклад, а тому, що тут ідеальні умови розміщення", – повідомила Олена Гандзюк.

У Рівному розгорнули Центр вакцинації проти COVID-19
Суспільне Рівне

Щоб вакцинуватись, охочі повинні мати з собою паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон – у разі підтвердження запису через ДІЯ.

У Рівному розгорнули Центр вакцинації проти COVID-19
Суспільне Рівне

Охочі вакцинуватись можуть доїхати до закладу громадським транспортом. Крім того, навпроти діагностичного погодили паркомісця для тих, хто приїхав на вакцинацію на автомобілі.

Станом на опівдні за даними відповідальної за вакцинацію Олени Гандзюк на імунізацію прийшло близько 100 людей.

Що відомо

  • За даними Олени Гандзюк, у черзі на щеплення через ДІЯ зареєстровано майже 3 тисячі жителів області. Близько половини з них вже вакцинували. Загальна кількість щеплених в області наближається до 35 тисяч осіб.
  • Вакцина CoronaVac схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я та дозволяє отримати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації всім, хто пройшов її повний курс.
  • Над розробкою інактивованої вакцини СoronaVac найбільша китайська фармацевтична компанія Sinovac Biotech почала працювати ще у січні 2020-го року. Ця компанія ще до пандемії займалась виготовленням різних вакцин для 34-х країн світу, зокрема проти гепатиту А і В, вірусів грипу та паротиту.
  • СoronaVac діє, використовуючи вбиті частинки вірусу, тренуючи таким чином імунітет. Таким типом вакцин щеплюють, зокрема проти дифтерії, гепатиту В і поліомієліту. Зберігати СoronaVac можна при температурі від +2 до +8 °C. Вводять її двічі з інтервалом у три тижні.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок