Перший на Прикарпатті. Молодіжний правозахисний ресурсний центр запрацював у Франківську

Перший на Прикарпатті. Молодіжний правозахисний ресурсний центр запрацював у Франківську

Перший на Прикарпатті. Молодіжний правозахисний ресурсний центр запрацював у Франківську
. Фото: Facebook/Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська

В Івано-Франківську відкрився перший на Прикарпатті молодіжний правозахисний ресурсний центр для підтримки громадських ініціатив. Про це Суспільному Карпати розповів голова правління ГО "СТАН" Ярослав Мінкін.

За його словами, ресурсний центр створений за підтримки шведських партнерів – неприбуткової організації IM Swedish Development Partner. А його основою стала програма ГО "СТАН" "Амбасадори Розмаїття на Прикарпатті".

"Я б сказав, що це є перший молодіжний ресурсний центр саме правозахисного спрямування у нашій області. Будемо підтримувати громадські ініціативи з усієї області. Активісти потребують нашої підтримки. Вони не знають, де шукати фінансування, експертизу, потребують допомоги у проведенні заходів. Але усі події мають стосуватися розвитку міжкультурного діалогу, розвитку демократичної участі молоді, розвитку культурного розмаїття у нашому суспільстві", — каже голова правління громадської організації.

У центрі надаватимуть простір для проведення тренінгів, тренерської експертизи, коучінгу.

"Щодо юридичних питань, то не усі зможемо покрити самі. Але, зважаючи на багаторічний досвід ГО "СТАН", приблизно 80 % правових питань, пов’язаних з громадською активністю, ми можемо задовольнити", — каже Мінкін.

Чоловік розповідає, що усю допомогу громадським ініціативам у ресурсному центрі надаватимуть безкоштовно завдяки грантовій підтримці шведських партнерів та партнерів з агенції ООН: "За цю допомогу платять своїми податками люди з інших країн для того, щоб допомогти українцям розвинути економіку, розвинути демократію, підтримати права людини".

Наразі у правозахисному ресурсному центрі вже заплановані міжрегіональні обміни. Зокрема, з Лисичанська приїдуть культурні діячки, які цікавляться поєднанням культури, мистецтва та прав людини. Також запланований візит юних підприємців шкільного віку з Володимира-Волинського. В Івано-Франківську вони вивчатимуть стратегію розвитку соціального підприємництва загалом і, зокрема, шкільного.

Читайте також

  • Івано-Франківськ зайняв друге місце у рейтингу "Молодіжна столиця України"
  • В Івано-Франківську готують проєкт на грант від Українського культурного фонду "Велика культурна столиця"

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок