Поліція закрила справу про перешкоджання діяльності журналістів Суспільне Чернігів

Поліція закрила справу про перешкоджання діяльності журналістів Суспільне Чернігів

Поліція закрила справу про перешкоджання діяльності журналістів Суспільне Чернігів
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Провадження про недопущення кореспондентів Суспільного на сесію Куликівської селищної ради закрили. Справу про перешкоджання діяльності журналістів, за статтею 171 ККУ, поліція закрила за відсутності складу злочину. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції області Наталія Слабеняк.

«В ході досудового слідства встановлено, що перед початком сесії Куликівської селищної ради на голосування було винесено питання про проведення сесії в закритому режимі у зв’язку з карантинними обмеженнями. Вказане рішення депутати прийняли більшістю голосів. Керуючись п.2 ч.1 ст. 284 КПКУ, провадження було закрите у зв’язку з відсутністю складу кримінального проступку. Дізнавач відправив копії постанови про закриття провадження заявникові та прокурору».

Кореспонденти Суспільного відповідної постанови, про закриття провадження, так і не отримали. За словами регіонального представника ГО «Інститут масової інформації в Чернігівській області» Павла Пущенка, такі справи зазвичай ні до чого не призводять.

«На жаль, у Чернігівській області всі провадження, щодо журналістів, закриваються, рано чи пізно. І на даний момент, оскільки мені відомо, лише одне провадження розслідується. В поліції це пояснюють тим, що по-різному бачать журналісти, і потім правоохоронці, ступінь злочину, або які проти них були застосовані тими чи іншими особами дії. Все одно це перешкоджання роботи. Там є адміністративне покарання. Могли б бути притягнуті посадові особи до відповідальності, якісь штрафи могли бути. Але цього нічого немає».

Нагадаємо, 22 квітня кореспондентів Суспільного не пустили до зали засідань Куликівської селищної ради, де відбувалась сесія. На засіданні розглядалося питання про закриття школи в селі Дроздівка. Жителів громади не пустили також. Аргументували це тим, що сесія закрита.

Факт недопущення представника засобів масової інформації до колегіального органу, тобто пленарного засідання сесії ради, це порушення законодавства, журналістських стандартів і закону про доступ до публічної інформації, - прокоментував тоді цю ситуацію регіональний представник Інституту масової інформації в Чернігівській області. Поліцейська група, що прибула на виклик кореспондентів, склала протокол про перешкоджання діяльності журналістів.

Читайте також:

У Дроздівці закривають школу, яку рятували місцеві, заселяючи село багатодітними сім'ями

На початок