Прибутковими в Україні є тільки 38% підприємств — Опендатабот

Прибутковими в Україні є тільки 38% підприємств — Опендатабот

Прибутковими в Україні є тільки 38% підприємств — Опендатабот
. УНІАН

В Україні тільки 38% компанії є прибутковими, решта працює або в збиток, або в нуль.

Такі дані наводить платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот на основі аналізу фінансової звітності українських компаній, яку було відкрито 28 травня.

Як відзначається, головними критеріями, які можна оцінити в фінансовій звітності є виторг, прибуток, активи та фінансові зобов’язання.

Аналіз показав, що найуспішнішими підприємствами виявилися ТОВ “Оператор газотранспортної системи України”, агрокомпанія ТОВ “Мрія Поділля” та АТ “Південний гірничо-збагачувальний комбінат”. Натомість список найбільш збиткових компаній очолили "Укренерго", "Нафтогаз" та "Укрзалізниця". Серед найбільш збиткових опинилася компанія "Міжнародні авіалінії України" (12 місце).

За даними платформи, збитковими в країні є 19,9% компаній, а "в нуль" виходять 42% підприємств.

Що відомо

  • 28 травня фінансова звітність компаній, яка показує інформацію про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства, стала доступна у форматі відкритих даних.
  • 21 травня на нараді "Офісу простих рішень та результатів", Міністерства цифрової трансформації та Міністерством фінансів погодили проєкт закону, який має полегшити процедуру розмитнення автомобілів через застосунок "Дія".
  • 4 лютого Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт №4355, за яким громадянам України законодавчо закріпляється можливість використання електронного паспорта, зокрема і для виїзду за кордон.
  • Міністерство цифрової трансформації спільно з операторами зв'язку ініціювали пришвидшення процесу покриття стратегічних трас інтернетом.
  • Уряд витратить пів мільйона гривень, щоб забезпечити українські села швидкісним інтернетом. Наразі понад 15 тисяч населених пунктів не можуть під'єднатися до мережі.
  • За даними Мінцифри, протягом року порталом та додатком цифрових державних послуг "Дія" скористалися понад 10 мільйонів українців.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок