Затримання на АЗС у Рівному: в поліції прокоментували відео з соцмереж

Затримання на АЗС у Рівному: в поліції прокоментували відео з соцмереж

Ексклюзивно

У Рівному в ніч із суботи на неділю, 30 травня, сталась бійка за участю кількох чоловіків. Згодом відео, як поліція затримала одного із них та стикнулась із опором його товариша, з'явилось у соцмережі. В поліції охорони зазначили: на відео – неповна картина та пояснили, що не потрапило в інтернет.

Йдеться про інцидент на АЗС на вулиці Макарова, там сталась бійка на літньому майданчику. На "тривожну кнопку" працівники автозаправки натисли близько 00:40.

Спочатку приїхав один наряд, йому вказали, що внаслідок бійки є травмований, – розповіла Суспільному речниця управління поліції охорони Надія Мастєрова. Біля АЗС, додає, побачили чоловіка з розбитою головою без свідомості, йому викликали "швидку".

"Троє чоловіків, які його, ймовірно, били, побачивши поліцейських, почали втікати. Їх спіймали та почалась сутичка між працівниками і ними, бо вони поводились агресивно і явно були у стані сп'яніння", – зазначає речниця поліції охорони.

На відео, що розмістили в соцмережах, видно, як наряд поліції веде до авто одного із затриманих. У цей момент підходить інший чоловік та починає сутичку з правоохоронцями. Останні, застосувавши газовий балончик, відбились та посадили до авто свого затриманого. Після цього з місця поїхали.

Екіпаж викликав підмогу, тож за кілька хвилин приїхали ще кілька авто з поліцейськими, – кажуть в поліції охорони.

"В машину ми маємо право садити лише одного затриманого. За кілька хвилин приїхали інші екіпажі та затримали решту трьох чоловіків. Їх доставили на освідчення на стан сп'яніння", – коментує Надія Мастєрова.

Як розповіла Суспільному спеціалістка пресслужби поліції області Світлана Карачун, за фактом опору поліцейським під час виконання ними службових обов'язків відкрили кримінальне провадження. Обставини цього випадку встановлюють. Такі злочини караються штрафом або позбавленням волі на термін до двох років.

Також у пресслужбі поліції уточнили, що чоловіка, якого знайшли побитим біля АЗС, після надання меддопомоги медики відпустили.

Суспільне готове озвучити позиції учасників інциденту, якщо вони виявлять таке бажання та вийдуть на зв'язок із редакцією.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок