Волинські дорожники попереджають про сезонне обмеження руху для вантажівок

Волинські дорожники попереджають про сезонне обмеження руху для вантажівок

Волинські дорожники попереджають про сезонне обмеження руху для вантажівок
. Служба автомобільних доріг Волині

З 1 червня вводиться сезонне обмеження руху вантажівок автодорогами державного значення Волинської області за температури повітря вище 28 градусів, – повідомляють у службі автомобільних доріг області.

Обмеження не стосуються легкового транспорту, а лише вантажного, масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш як 7 тонн. Для таких вантажівок рух автомобільними дорогами загального користування державного значення від першого червня з 11.00 до 23.00 години за температури повітря вище 28 градусів буде заборонений.

Таке обмеження руху не стосується автобусів, аварійних служб та транспорту, який використовується при ліквідації наслідків стихійних явищ або надзвичайних ситуацій, машин, що перевозять швидкопсувні товари.

Читайте також: "На Волині дорожники тестують автоматизовану систему зважування у русі"

На автошляхах встановлюють відповідні інформаційно-вказівні та заборонні дорожні знаки.

Перечекати спекотну пору доби можна в місцях тимчасової стоянки транспортних засобів на майданчиках в смугах відведення доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Наскільки водії вантажівок дотримуватимуться правил дорожнього руху у спекотну пору перевірятимуть працівники обласного управління Укртрансбезпеки та патрульна поліція.

Нагадаємо, наприкінці квітня на Волині запрацював перший майданчик для габаритно-вагового контролю вантажних автомобілів на Цуманському перехресті автодороги Рівне – Луцьк. За зміну на цьому пункті зважують до 40 фур.

Читайте також: "Перечекати негоду: де на Волині є місця "відстою" для вантажівок"
На початок