Андрій Проценко - бронзовий призер етапу Діамантової ліги у стрибках у висоту

Андрій Проценко - бронзовий призер етапу Діамантової ліги у стрибках у висоту

Андрій Проценко - бронзовий призер етапу Діамантової ліги у стрибках у висоту
. Джерело: сайт Херсонської обласної ради

Перша медаль України у цьому сезоні легкоатлетичного турніру.

Стартовий етап Діамантової ліги відбувся на вихідних у британському Гейтсхеді, а уже за п'ять днів атлети провели другий старт сезону - у катарській Досі. Програма другого етапу відрізнялася від першого, було лише кілька однакових дисциплін.

Дебютували у цьому сезоні, зокрема, чоловічі стрибки у висоту. Серед учасників старту в Досі був українець Андрій Проценко: відкривав літній сезон, перший старт після травми, яку отримав ще взимку.

33-річний українець стрибав у одному секторі з головними фаворитами олімпійський ігор: у Досі змагалися і Мутаз Баршим, і Ілья Іванюк, і Максім Нєдасєков, і Дерек Друїн. Від олімпійської перевірки відділяла хіба відсутність італійця Джанмарко Тамбері.

Оскільки для багатьох спортсменів літній сезон тільки розпочинається, результати виявилися далекими від оптимальних.

Андрій Проценко закінчив виступи з висотою 2.27 метра - усі з першої спроби, крім 2.24 м, які підкорилися тільки з третього разу. Саме на висоті 2.24 метра припинили боротьбу три спортсмени (залишилося в секторі тільки четверо), а 2.27 м - гарантувала українцеві медаль.

Такий ж результат (2.27 м) показав австралієць Брендон Старк, але він використав за вечір більшу кількість спроб, тому поступився Проценкові.

Уже планка на висоті 2.30 метра не підкорилася українцеві, її взяли тільки Баршим (перша спроба) та Іванюк (третя). А вирішальною виявилася наступна висота: Іванюк взяв 2.33 метра, Баршим намагався переносити і перестрибувати, але не вийшло.

  • Діамантова ліга. Доха. Чоловічі стрибки у висоту. Результат
  1. Ілля Іванюк (Нейтральні атлети з Росії) - 2.33 м
  2. Муртаз Баршим (Катар) - 2.30 м
  3. Андрій Проценко (Україна) - 2.27 м

Для України - це перша медаль в сезоні Діамантової ліги.

Також у Досі змагалася Ольга Саладуха (сектор потрійного стрибка) - це був її перший старт з жовтня 2019 року. Досвідчена українка показала найкращий результат 14.04 метра, зайняла шосту позицію.

Читайте також: Чому Ярослава Магучіх та Ольга Саладуха пропустили старт Діамантової ліги
На початок