В Енергодарі створять притулок для постраждалих від домашнього насильства

В Енергодарі створять притулок для постраждалих від домашнього насильства

В Енергодарі створять притулок для постраждалих від домашнього насильства
. Pixabay

У м. Енергодар Запорізької області у складі міського центру соціальних служб створено спеціалізовану службу — притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це повідомляє пресслужба міськради Енергодара.

Притулок розрахований на одночасне перебування у ньому до 15 осіб. Запровадження такої форми соціальної роботи дозволить надавати комплексну допомогу особам, постраждалим від домашнього насильства.

Служба надаватиме постраждалим послуги безпечного тимчасового цілодобового перебування, психологічну, соціально-побутову, медичну, юридичну, консультативну допомогу.

Читайте також: Не жертва. Як протидіяти домашньому насильству

Крім того, зазначається, що завданням служби буде проведення профілактичних заходів з протидії домашньому та гендерному насильству.

Що відомо

  • Запоріжжя візьме участь у трирічному проєкті Фонду представництва ООН "Міста вільні від насильства". В рамках проєкту - облаштування притулку, створення системи надання допомоги постраждалим від домашнього насильства та порядку взаємодії структур які працюють у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.
  • Під час великодніх свят працівники мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства ГУ НП в Запорізькій області відреагували на понад 90 повідомлень.
  • У Запоріжжі благодійний фонд "Імпульс UA" розпочав інформаційну кампанію, присвячену протидії фізичному та психологічному насильству. Хлопці та дівчата створюють мотиваційні відео, які закликають жертв не терпіти, а боротися із неправомірним ставленням до себе.
На початок